Mii de români suferă de psoriazis. Boala evoluează în pusee şi se caracterizează prin apariţia, pe piele, a unor plăgi roşii, cu aspect solzos, însoţite de mâncărimi. Simptomele caracteristice pot fi alinate şi cu leacuri naturiste. Află care sunt din revista „Click! pentru femei“!


  • Coada-şoricelului. Extern, infuzia de coada-şoricelului are efect calmant, antiinflamator şi dezinfectant în diverse afecţiuni ale pielii. Compresele cu ceai sunt indicate pentru îndepărtarea scuamelor - straturile superficiale de piele, care se desprind la suferinzii de psoriazis. Infuzează o lingură de plantă în 250 ml apă clocotită, lasă 5 minute şi aplică comprese pe zo-naele cu probleme. 
  • Uleiul de chimen negru are efect de înmuiere a pielii, uşurând îndepărtarea scuamelor şi reducând senzaţia de mâncărime. Pune câteva picături pe zonele cu probleme şi masează.
  • Nămolul sapropelic reduce efectele negative ale psoriazisului. Tratamentul constă în împachetări cu nămol şi în băi cu apă sărată. Staţiunile în care se fac astfel de proceduri sunt Sovata şi Techirghiol. 
  • Brusturele are rol calmant, datorită taninilor din compoziţie. Prepară un decoct: fierbe 2-3 linguri de rădăcină mărunţită în 500 ml apă, 5 minute, apoi acoperă, lasă 5-10 minute şi strecoară. Foloseşte lichidul astfel obţinut sub formă de comprese, aplicate pe zonele cu probleme, când boala are pusee, dar fără a depăşi 8 zile de tratament. În uz intern, cura cu brusture are rol depurativ. Bea 2-3 căni pe zi de ceai, obţinut astfel: lasă la infuzat 1-2 linguriţe de rădăcină la o cană cu apă clocotită. 
 
 
Loading...