Leacuri împotriva mahmurelii după sărbători

Ultima actualizare:

La scurt timp după petrecere, apar simptomele neplăcute care caracterizează mahmureala: dureri de cap, de gât, gură uscată, stare de ameţeală, de greaţă, chiar şi vomă şi o stare accentuată de nelinişte.

Împotriva mahmurelii, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă o serie de remedii naturiste , care au efecte imediate

Un leac popular: zeama de varză

O băutură folosită frecvent, după petreceri, este zeama de varză sau moarea, aşa cum i se mai spune în popor. Din leacul acesta popular se bea câte un pahar din oră în oră. În acelaşi scop se consumă şi murăturile, conservate în saramură, deoarece sarea combate deshidratarea provocată de consumul de alcool.

Ceaiurile, aliaţi de nădejde

Ceaiul verde, de exemplu, îndepărtează mahmureala mult mai repede decât o ceaşcă de cafea tare. O astfel de băutură se prepară din următoarele ingrediente: trei linguriţe de ceai verde, sucul unei lămâi, o linguriţă de miere, 200 ml de apă minerală plată şi 500 ml de apă fierbinte, care a fiert timp de un minut. Băutura se infuzează cinci minute şi apoi se bea caldă.

Un alt ceai care alungă mahmureala se prepară din coaja unei banune. Cine ar fi crezut că, un astfel de ceai la îndemâna oricui, este atât de eficient?!: Pune la fiert coaja unei banane în 500 ml de apă. După primul clocot, ia vasul de pe foc şi bea leacul fierbinte.

Ceaiul de ghimbir este un remediu incontestabil contra mahmurelii, pentru că înlătură senzaţia de vomă, durerile de cap şi greaţa. Ceaiul se prepară din patru căni de apă în care se pun 10 bucăţele de ghimbir proaspăt. Ceaiul se lasă să fiarbă zece minute, apoi se strecoară. În ceaşca cu ceai se adaugă sucul unei portocale, sucul unei lămâi mai mici şi miereCeaiul se bea călduţ, îndulcit cu puţină miere.

S-a constatat, de asemenea, că sunătoarea şi pătrunjelul se numără printre cele mai eficiente leacuri care combat efectele alcoolului : o cană cu infuzie de sunătoare, în care se adaugă puţină sare, are rezultate imediate. La fel de bună este o salată preparată din pătrunjel pentru cei care vor să-şi revină după mahmureală.

Produsele stupului combat efectele alcoolului

Apicultorii au constatat că produsele stupului sunt leacuri excelente care anulează efectele beţiei. În astfel de situaţii, victima alcoolului trebuie să mănânce o felie de pâine stropită cu 15 picături de propolis. Efectul nu se lasă aşteptat: după cel mult 30 de minute, persoana în cauză scapă de orice disconfort provocat de excesul de alcool.

Mierea este un pansament gastric de excepţie. Dacă se administrează două linguriţe de miere într-o cană cu ceai, înainte de petrecere, efectele alcoolului sunt minime.

În urma unui studiu, cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că cel mai bun remediu pentru mahmureală este o felie de pâine unsă cu unt şi cu miere, după care se bea un ceai fierbinte. La o concluzie similară a ajuns şi Royal Society of Chemistry, care a precizat că remediul cel mai bun pentru persoanele mahmure este un mic dejun care include miere sau un sirop foarte dulce. Aceste alimente ajută organismul slăbit să-şi refacă rezervele de potasiu, de sodiu şi de fructoză, eliminând mahmureala. John Emsley, membru al Royal Society of Chemistry, unul dintre autorii studiului, a precizat că: "Beţia vine de la alcool, iar mahmureala este efectul acidaldehidelor. Acestea sunt substanţe chimice toxice care rezultă în urma procesării alcoolului în organism şi care generează dureri de cap, ameţeli şi vomă. Mahmureala dispare treptat, pe măsură ce acidaldehidele sunt transformate în substanţe chimice mai puţin toxice".

Sucul de mandarine, un leac bun

O altă soluţie eficientă este sucul proaspăt de mandarine. La fel şi fructele, consumate proaspete, combat senzaţia de greaţă şi indigestia.

Apa şi vitaminele, spun specialiştii, fac minuni după o beţie! Mahmurul trebuie să consume multă apă minerală, vitamine din complexul B şi vitamina C, dar şi minerale, precum calciu şi magneziu. Supele de legume sau de pui, acrite cu lămâie sau cu borş sunt leacuri sigure pentru astfel de situaţii.

Jiguja, leacul secolului

Pentru cei care nu mai acceptă remediile din bătrâni există un leac modern -Jiguja. Este vorba despre o băutură obţinută dintr-un extract de plante orientale. Licoarea este considerată de specialişti ca fiind leacul secolului douăzeci şi unu pentru mahmureală. Metoda de prelucrare a ingredientelor este unică pentru că, în timpul procesării, se păstrează intacte principiile active ale plantelor din compoziţia acestei băuturi reconfortante. Jiguja este benefică şi pentru persoanele care depun eforturi fizice şi intelectuale intense.

Cafeaua nu este un leac eficient pentru mahmureală aşa cum cred unii; cofeina este diuretică. Consumul de cafea grăbeşte deshidratante organismului.

Specialiştii susţin că exerciţiile fizice sunt foarte indicate pentru mahmureală., deoarece îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi "trezesc la viaţă" serotonina.

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net