Leacuri naturale pentru durerile de dinţi

Ultima actualizare:

Cumplitele dureri de dinţi, însoţite de nelinişte şi de nopţi nedormite sunt urmarea unei diete sărace în calciu şi în vitamine, cu dulciuri în exces.

Studiile demonstrează că cele mai multe necazuri ni le creează cariile dentare care afectează 72% din populaţie. „Ca şi cariile, tartul şi respiraţia urât mirositoare fac victime în rândul semenilor noştri (peste 57% ) care evită întâlnirea cu dentistul, măcar de două ori pe an, pentru controlul de rutină.

Problemele dentare trebuie să le rezolve doar medicul stomatolog, dar până să ajungeţi la un cabinet stomatologic, atenuaţi suferinţa cu ajutorul remediilor naturiste, verificate în timp," ne spune Eugen Giurgiu, doctor în biochmie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Smirna, un leac din vechime

Un calmant care conţine smirnă s-a dovedit foarte eficient în suferinţele dentare. Leacul, transmis din generaţie în generaţie, se prepară astfel: În 60 de ml de alcool, se pun la macerat 15 grame de smirnă, câte o linguriţă de frunze de zmeur, de mentă, de hrean şi 30 ml de oţet de mere. După trei zile, soluţia se strecoară şi se păstrează în sticluţe închise ermetic. La nevoie, se umezeşte un pansament cu cinci-şase picături care se pune pe dintele dureros.

Propolisul, mai puternic decât novocaina

Datorită proprietăţilor antibacteriene şi antiinflamatoare, propolisul s-a dovedit eficient în tratamentul a peste 200 de afecţiuni. Studiile moderne au dovedit calităţile anestezice excepţionale ale propolisului care sunt de 5,2 ori mai puternice decât ale novocainei. Când vă confruntaţi cu o durere straşnică de dinţi, trebuie să umeziţi un tampon cu trei-patru picături de propolis şi să-l puneţi pe dintele bolnav. Persoanele care nu suportă propolisul sub formă de tinctură, trebuie să folosescă pasta de propolis brut, pe care s-o savureze ca pe bomboană.

Sucul de lămâie previne infecţia

Ştiaţi că durerea de dinţi se calmează şi cu suc de lămâie? Acidul citric din compoziţia lămâii distruge foarte repede germenii patogeni. De aceea, dacă se intensifică durerea de dinţi, trebuie să vă spălaţi dantura cu suc de lămâie care previne infecţia, calmând durerea în câteva minute. În acelaşi timp, un alt leac se obţine tot din suc de lămâie în amestec cu seminţe de mărar măcinate (câte o linguriţă din fiecare). Se înmoaie un pansament în această soluţie şi se aplică pe locul dureros.

Efectul uleiurilor esenţiale

Uleiul de cuişoare care conţine o cantitate importantă de eugenol (60-90 %), substanţă anestezică şi antiseptică, este folosit frecvent în stomatologie. Dacă durerea de dinţi devine insuportabilă, aplicaţi pe dintele bolnav un pansament umezit cu trei-patru picături de ulei de cuişoare. Dacă nu aveţi acest ulei la îndemână, presăraţi pe un tampon de vată puţină pudră de cuişoare şi aplicaţi-l pe dintele bolnav.

Şi uleiul de busuioc este remediu eficient: Amestecaţi 15 picături de ulei de busuioc cu două linguri de ulei de măsline, umeziţi un pansament cu acest amestec şi tamponaţi cu el, de mai multe ori, zona dureroasă.

Pentru calmarea durerilor de dinţi şi a simptomelor cauzate de erupţia dinţilor de lapte la copii, preparaţi un amestec din ulei de rozmarin (25 de picături), ulei de lavandă (15 picături) şi ulei de măselariţă (10 picături). După omogenizare, adăugaţi cinci picături din această soluţie în 50 de ml de lapte de migdale dulci. Cu această soluţie masaţi locul dureros şi gingiile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net