Leacuri naturiste cu flori de soc

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Parfumate, florile de soc sunt unele dintre cele mai puternice plante medicinale de primăvară.

Socul are proprietăţi antivirale, antiseptice, antioxidante, dar şi efecte antiinflamatoare sau diuretice. Iată cum ne ajută preparatele din flori de soc! 

Socata

Foarte apreciată pentru gustul şi aroma sa, socata are şi calităţi terapeutice deosebite. Retenţia de lichide e rapid ameliorată de acţiunea florilor de soc asupra rinichilor, stimulându-le activitatea. Nu veţi mai avea mâinile şi picioarele umflate, iar dacă beţi un litru şi jumătate de socată zilnic veţi elimina nisipul de la rinichi. Şi reacţiile alergice sunt calmate de flavonoidele conţinute de socată. În alergiile respiratorii, socata are şi o acţiune de eliminare (prin expectoraţie) şi de reducere a secreţiilor în exces din arborele bronşic. Se prepară din 12 ciorchini de flori tocate şi puse într-un borcan de 4-5 litri. Se adaugă sucul de la 2 lămâi, 300 g de miere şi 3 l apă. Se lasă acoperit să fermenteze trei-patru zile, până când lichidul capătă miros pregnant de soc şi are un gust uşor înţepător.

Ceaiul de soc

Se foloseşte ca remediu de urgenţă, pentru efectul său rapid de mobilizare a sistemului imunitar, de combatere a durerii şi a inflamaţiei. Tratează eficient infecţiile gripale, chiar la debutul lor, prin administrarea a 2-3 căni de infuzie fierbinte, zilnic. De asemenea, reduce durerile musculare sau de cap, ajută la relaxarea corpului, dar şi la menţinerea tonusului psihic. Bronşitele bacteriene se vindecă mai repede şi cu ajutorul ceaiului de flori de soc. Are o acţiune antifebrilă similară cu cea a aspirinei, producând vasodilataţie şi o transpiraţie puternică, după care, gradat, temperatura corpului se va normaliza. Se prepară prin opărirea unei linguriţe de plantă uscată şi mărunţită, cu o cană (250 ml) de apă clocotită, lăsată la infuzat 10-15 minute.

Pulbere de soc

E un preparat simplu de făcut, folosit în tratarea afecţiunilor cronice. În hipertensiune, stimulează puternic eliminarea surplusului de apă din organism şi are şi un efect vasodilatator. În plus, reduce colesterolul rău (LDL) şi trigliceridele din sânge, împiedicând depunerea lor pe artere. Mai mult, principiile active din florile de soc reduc inflamaţia căilor respiratorii, ajută la eliminarea secreţiilor în exces, amplifică local capacitatea naturală de luptă a organismului împotriva infecţiei. De asemenea, au o acţiune interesantă de prevenire şi de combatere a excesului de mucus din organism, mai ales de pe căile respiratorii. Se obţine prin măcinarea fină cu râşniţa a florilor uscate de soc. Depozitarea pulberii se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, pe o perioadă de maximum 3 săptămâni. Se ia de 3 ori pe zi, câte o linguriţă rasă, pe stomacul gol.

Uleiul de flori de soc

Se pun într-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere de flori de soc, peste care se adaugă jumătate de litru de ulei de floarea-soarelui sau de măsline. Se închide borcanul ermetic, se lasă florile să macereze două săptămâni, după care lichidul se filtrează, iar preparatul rezultat se pune într-o sticlă închisă la culoare. De regulă, se foloseşte ca soluţie de masaj, pentru persoanele cu pielea uscată.

Cataplasma cu flori de soc

O mână de flori mărunţite de soc se lasă timp de 1-2 ore să se înmoaie în apă caldă (40-50˚C). Se aplică apoi direct pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă timp de o oră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net