Legumele şi peştele scad riscul de Parkinson

Ultima actualizare:

Şi, în general, bărbaţii sunt mai vizaţi ca femeile. Dar un nou studiu, publicat în European Journal of Neurology, arată că o dietă mediteraniană poate reduce riscul de a suferi de această bolă cu 46%.

Deşi nu este clar de ce anumite alimente au un efect protector, unele studii sugerează că maladia Parkinson poate apărea atunci când celulele din corp trec printr-un proces distructiv denumit "stres oxidativ".

În cadrul acestuia, substanţele dăunătoare (care au pătruns în corp din cauza unei diete nesănătoase) atacă celulele într-un mod similar celui în care rugina afectează caroseria unei maşini. De aceea o dietă bazată pe fructe, legume şi carne de peşte, care conţine numeroase substanţe antioxidante, poate ajuta la prevenirea acestui proces dăunător.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net