Una dintre leguminoasele cele mai uşor de digerat, lintea este bogată în acid folic, fibre, vitamine şi minerale. Sursă sănătoasă de proteine, este bine să profiţi de ea, mai ales dacă ţii post.


Favorizează tranzitul intestinal

Pentru că este bogată în fibre, normalizează nivelul de colesterol din sânge şi combate constipaţia, prin uşurarea tranzitului intestinal.

Ajută la pierderea în greutate

Lintea este de mare ajutor în curele de slăbire, deoarece conţine foarte puţine calorii, iar fibrele şi proteinele oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată.

Conţine antioxidanţi, vitamine şi minerale

Este o sursă excelentă de antioxidanţi, fibre, vitamine, minerale şi acizi graşi omega 3 şi omega 6. Acidul folic şi magneziul ajută la relaxarea venelor şi arterelor, creşte rezistenţa fizică la efort şi reprezintă o sursă de energie pentru organism. Fosforul joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor, iar fierul este esenţial pentru transportul oxigenului în organism şi pentru formarea globulelor roşii în sânge.

Menţine sănătatea inimii

Fiind bogată în magneziu şi acid folic, contribuie enorm la starea de sănătate a inimii, conform www.alegesanatos.ro.

Echilibrează nivelul de zahăr în organism

Un alt avantaj foarte important al conţinutului mare de fibre solubile este că ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Astfel, lintea este recomandată persoanelor care au rezistenţă la insulină, hipoglicemie sau diabet.

Ajută sistemul imunitar

E demonstrat ştiinţific că o digestie sănătoasă este cheia unui sistem imunitar puternic şi a unei rezistenţe sporite la răceli şi gripe. Lintea susţine digestia sănătoasă, fiind o sursă grozavă de vitamine şi minerale, indispensabile unui sistem imunitar bun.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: