Atât femeile, cât și bărbații suferă de sindromul inimii frânte. Chiar dacă semnificația asociată termenului ”inimă frântă” este mai mult simbolică și poetică, ea este o afecțiune despre care ar trebui să se cunoască mai multe.


Sindromul inimii frânte poate acționa mai grav la bărbați

Sindromul inimii frânte apare mai ales la femeile care trec prin menopauză. Totuși, cardiomiopatia de stres poate afecta și bărbații. Persoanele de sex masculin prezintă o istorie mai mare asociată cu afecțiunile cardiace decât femeile. Din acest motiv, faptul că acest tip de cardiomiopatie asociată stresului poate apărea în orice moment, ar putea duce la ceva foarte grav sau mortal pentru un bărbat care deja suferă de boli cardiovasculare.

Cardiomiopatia este o afecțiune temporară

Simptomele cardiomiopatiei sunt asemănătoare cu cele ale atacului de cord. Dar, odată ce medicii vor finaliza consultația, ei își vor da seama că nu există niciun pericol. Nu este vorba despre un cheag de sânge care să blocheze arterele. În schimb, devine alarmantă în momentul în care ventricului stâng este afectat. Acesta modifică impactul adrenalinei - temporar - afectând mușchii inimii, dar nu arterele coronariene. În general, această boală dispare fără a avea consecințe.

Descoperă lucrurile neștiute despre sindromul inimii frânte pe clickpentrufemei.ro

 

Sfaturi esențiale pentru o inimă sănătoasă

Ce impact au emoțiile negative asupra corpului

Loading...