Tot mai polulară în ultimii ani, alimentaţia în funcţie de grupa sanguină ne ajută să alegem corect mâncărurile.
Şi acest lucru ajută la pierderea kilogramelor în plus, îmbunătăţirea sau chiar dispariţia problemelor digestive şi un nivel ridicat de energie pe durata întregii zile.
Dieta zilnică pentru persoanele care au cea mai răspândită grupă sanguină (44% din populaţie) e formată din proteine, carne şi exerciţiu fizic. Aceste persoane au un metabolism lent, acumulând rapid kilograme în urma consumului alimentelor nepotrivite. Cu toate acestea, au o rezistenţă fizică ridicată, activităţile recomandate fiind înotul sau mersul pe jos pe distanţe lungi.
Persoanele cu grupa sanguină A (42% din populaţie) vor consuma multe legume, fructe, seminţe şi cereale şi vor evita carnea şi lactatele. Sunt cele mai sensibile la stres, ceea ce are un puternic impact atât asupra obiceiurilor alimentare, cât şi asupra greutăţii. Dacă doresc să slăbească vor trebui să combine dieta zilnică cu exerciţii. Le sunt recomandate activităţi sportive relaxante: yoga, pilates, golf.
Asemeni celor cu grupa A, şi în cazul persoanelor cu grupa sanguină B (10 % din populaţie), stresul joacă un rol important în lupta cu kilogramele, însă metabolismul e mai rapid şi poate descompune majoritatea alimentelor relativ uşor. Au un sistem imunitar puternic, iar sistemul digestiv e tolerant, astfel încât pot consuma majoritatea alimentelor. Le sunt recomandate activităţi sportive cu intensitate moderată: ciclism, înot şi tenis.
Doar 4% din populaţia globului are această grupă sanguină. Acestea se pot bucura de toate avantajele grupelor A şi B, ceea ce înseamnă că pot consuma aproape toate alimentele, cu mici restricţii. În ceea ce priveşte activităţile sportive, persoanele în cauză sunt nevoite să combine nevoile grupelor A şi B, recomandarea fiind de a alterna activităţile relaxante cu cele de intensitate moderată, conform www.sanatatesistaredebine.ro.