Nutriționiștii ne recomandă ca iarna, când virozele fac tot mai multe victime, să consumăm tot mai multe mandarine. Aceste fructe au efecte excelente pentru sănătatea organismului.


  • Sunt foarte bogate în antioxidanți și astfel previn, inflamațiile din corp. De asemenea,  mandarinele previn apariția radicalilor liberi în organism, deci previn și dezvoltarea celulelor anormale, canceroase. Mandarinele sunt o sursă importantă de Vitamina C ,  antixidantul perfect, benefic  fiecărui organism, mai ales în perioada rece a anului. 
  • Mandarinele previn apariția afecțiunilor dermatologice și a artritei. Pentru persoanele care suferă  de astfel de afecțiuni, un tratament naturist și detoxifiant, cu mandarine, este bine venit.
  • Aceste citrice contribuie la absorbția  mai ușoară a fierului din mâncare.  O masă bogată în tonice trebuie să conțină neapărat și mandarine!
  • Dieta cu mandarine reduce riscul îmbolnăvirii de obezitate, pentru că pectina pe care o conțin  limitează absorbția colesterolului în intestine.
  • Mandarina îmbunătățește digestia și previne apariția bolilor cronice de stomac. Deși este considerată  a fi un fruct acru, mandarina este bună pentru digestie și pentru revigorarea generală a organismului. Nutriționiștii susțin că dieta cu mandarine ajută în lupta cu bolile cronice ca și cancerul sau bolile de inimă. Pielița moale, de culoare galbenă,  care acoperă bucățile de fruct, este bună în lupta împotriva cancerului. La fel de bune, în această  privință sunt și portocalele.  

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: