S-a demonstrat ştiinţific că bărbaţii încep să facă burtă după ce devin taţi, informează Daily Mail. În timp ce mamele fac tot posibilul să îşi menţină silueta, taţii încep să ia proporţii după ce li se naşte primul copil.


Principala cauză este modificarea stilului de viaţă, informează cercetătorii americani pentru publicaţia New Scientist. Lenea, sedentarismul şi consumul excesiv de mâncare la ore nepotrivite şi respectiv dublarea porţiilor zilnice de alcool duc la dobândirea a cel puţin 5 centimetri în plus în zona burţii.

Studiul a fost realizat pe 10.000 de bărbaţi, începând din 1995 şi până în prezent. În mod şocant, bărbaţii care nu aveau copii au continuat să se menţină. Ba mai mult decât atât, burlacii convinşi au devenit mult mai activi după 40 de ani, decât erau la 20 de ani.

Doctorul Craig Garfield, de la Universitatea din Chicago, a declarat că „stilul de viaţă al taţilor este prin excelenţă nesănătos: lenea paternă este principala cauză a bolilor cardiovasculare, a diabetului, cirozei şi respectiv a cancerului”.

Cei 10.253 de americani participanţi la studiu aveau în 1995 vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani şi un indice de masă corporală sănătos.

 
 
Loading...