Specialiștii susțin că rapiţa sălbatică este una dintre cele mai eficiente plante oleaginoase din lume. Planta conţine cele mai importante substanţe active: proteine, hidrați de carbon, calciu, fier, fosfor, potasiu, celuloză, grăsimi, mucilagii, vitamine (A, B1, B2, C), beta-caroten și niancin.


Miere de rapiță - beneficii

De aceea, nutriţioniştii recomandă această plantă pentru uz intern, sub formă de infuzie şi decoct, dar şi pentru uz extern, îndeosebi sub formă de comprese cu infuzie de plantă.

Mierea de rapiță protejează rinichii, splina și pancreasul

Florile de rapiţă atrag în perioada de înflorire roiuri de albine care culeg cantităţi foarte mari de polen şi de nectar.

Mierea de rapiță  este un remediu naturist excelent  

Mierea naturală de rapiță, care se cristalizează foarte repede, datorită conţinutului mare de apă din compoziţie (circa 18 %), este apreciată de apicultori ca fiind un remediu excelent care protejează ficatul, spina şi pancreasul de numeroase boli. Terapeuţii europeni susţin că mierea de rapiţă este apreciată de consumatori ca și mierea de tei și mierea polifloră deoarece are un gust plăcut și nu este prea dulce.

Mierea de rapiță, benefică și în tratamentul osteoporozei  

În mod deosebit, datorită calităţilor terapeutice, această miere este recomandată în tratamentul bolilor de osteoporoză şi de rinichi. 
 

Loading...