Un medic din străinătate consideră că ar fi o idee foarte bună ca angajații să doarmă cel puțin o oră în timpul programului de muncă, ba, mai mult, să fie după ora patru după masă.


O oră mai puțin de somn nu pare o afacere atât de mare, dar oamenii de știință au spus că este important să-ți oferi o oră de somn la locul de muncă.

Dr. Nerina Ramlakhan, care a condus cercetarea pentru producătorii de paturi Silentnight și Universitatea din Leeds, a declarat că schimbarea de timp ar putea face ca eficiența unor angajați să scadă de la normă întreagă, la patru ore.

„Lipsa unei ore de somn este deosebit de dăunătoare persoanelor care se luptă deja cu somnul, iar cercetările recente efectuate de Silentnight au demonstrat că mulți britanici, inclusiv copii, sunt în pericol de avea probleme cu migrenele", a declarat ea.

"Spre deosebire de strămoșii noștri, suntem constant înconjurați de lumină electrică artificială, indiferent dacă este vorba de accesorii de iluminat, ecrane de calculator, televizoare sau telefoane mobile. Această expunere constantă la lumina artificială poate avea un efect asupra calității somnului și, adesea, chiar și atunci când ne gândim că am dormit mult, adevărata calitate a somnului nostru este slabă și ne trezim cu senzația de oboseală. Șefii trebuie să aibă în vedere permisiunea personalului să ia un pui de somn scurt la birou. Poate face o mare diferență”, a mai spus ea.

Loading...
Citeste tot despre: