Pentru persoanele de toate vârstele, mierea de albine de tei este un elixir consumat cu plăcere. De aceea, este firesc să cunoaștem și beneficiile consumului acestui tonic foarte bogat în vitamine din complexul B, în minerale ( potasiu, calciu, fosfor, magneziu), în antioxidanți și aminoacizi.


Teiul, un tonic de excepție

 Din vremuri îndepărtate, în multe țări, teiul a fost apreciat ca un tonic de excepție, un arbore sacru. Deoarece parfumul florilor de tei revigorează sufletul,  terapeuții din numeroase țări susțin că în sezonul teiului semenii noștri devin mai calmi și mai afectuoși.

 Mierea obținută din nectarul florilor de tei ne ajută să avem un tonus bun și ne încarcă cu energie, deoarece substanțele active conținute de această miere sunt asimilate cu ușurință de organism. Mierea de tei are o culoare  specifică- de la galben deschis până la portocaliu accentuat, iar  aroma sa  dulce este inconfundabilă. Mierea de tei se cristalizează  foarte repede, în special atunci când este depozitată la răcoare.

Mierea de tei  are numeroase proprietăți curative

 ”Despre calitățile curative ale mierii de tei pot să spun că acestea sunt variate, dar cele  antiinflamatorii, antiseptice, antibacteriene sunt cele mai importante.  De fapt, datorită proprietăților antiseptice, mierea de tei este un valoros  pansament calmant  în afecțiunile bronhiilor și gâtului.  Persoanelor care se confruntă cu insomniile le recomand să consume o linguriță de miere de tei cu o oră înainte de culcare și ele vor scăpa de acest  disconfort.  Totodată, acest sortiment de miere este foarte  bine tolerat de rinichi, fiind recomandat în afecțiunile renale, din cele mai vechi timpuri, chiar din  vremea lui Hipocrate.  De asemenea, mierea de tei  este un valoros calmant chiar și pentru persoanele hipersensibile și predispuse la nervozitate.  O cură cu miere de tei, urmată un interval de 20 de  zile ( câte 2 lingurițe pe zi) calmează și migrenele rebele. Pentru valoarea sa terapeutică trebuie să ne preocupe  aprovizionarea cu miere de tei, precizează Maria Niculescu, un apreciat fitoterapeut  în studiul:” Din tainele stupinelor”.

 

 

loading...
Loading...