Nu te juca de-a doctorul cu copilul tău – Atenţie la ce medicamente îi dai

Ultima actualizare:

    Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Ştiai că reacţiile adverse ale anumitor medicamente sunt mai întâlnite la copii decât la adulţi? Motivul: organismul celor mici nu este încă pregătit să le asimileze. Îţi spunem la ce să fii atent când administrezi un tratament medicamentos copilului.

„A nu se lăsa la îndemâna copiilor“, o recomandare importantă inscripţionată pe cutiile şi în prospectele medicamentelor. Mulţi părinţii o cunosc, însă câţi dintre ei o respectă? Specialiştii spun că, anual, sute de copii sub 11 ani ajung în spitale din cauza supradozelor. Pierderea cunoştinţei, vărsăturile şi creşterea ritmului cardiac sunt numai câteva dintre efectele care pot fi fatale copiilor. De aceea, înainte de a administra tratamente celor mici, părinţii trebuie să fie precauţi şi să discute cu un specialist.

Picăturile de ochi pot da iritaţiiUnele picături de ochi precum colirul sunt contraindicate sugarilor şi copiilor sub şase ani, deoarece pot provoca alergii (se manifestă prin înroşirea şi lăcrimarea ochilor). De aceea, înainte de a le pune picături este indicat să consulţi un pediatru sau un oftalmolog. Nici picăturile nazale care conţin efedrină, pseudoefedrină sau fenilefrină nu sunt indicate copiilor sub şase ani deoarece cresc pulsul şi dau stare de agitaţie. În plus, folosite cu regularitate, descongestionantele nazale dau dependenţă. Ca alternativă, pentru curăţarea nasului ceilor mici se pot folosi picăturile cu apă salină.

Citește continuarea articolului, aici!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net