Ținute cel mai adesea în cămară, nucile sunt folosite în special în preparea deserturilor, dându-le un plus de savoare. Însă, miezul de nucă ascunde proteine, grăsimi vegetale, fibre, antioxidanți și multe minerale și vitamine. Consumă-le crude și vei afla beneficiile lor!


Creșterea imunității: Se amestecă un pahar de miez de nucă pisat, stafide și caise uscate cu 300 g miere de albine. Se consumă câte o lingură de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Accident vascular: Consumat regulat, miezul de nucă întărește vasele de sâmge și previne ruperea lor.

Boli de piele: Se recomandă consumul zilnic a 20-30 de nuci contra psoriazisului, a eczemelor alergice rebele și a infecțiilor cu ciuperci la nivelul pielii.

Constipație: Miezul a 4 nuci, ușor prăjit, se consumă dimineața, la zece minute după un pahar de compot de prune sau două linguri de miere cu apă.

Curățarea vaselor sanguine: Se toacă mărunt coaja uscată de la 14 nuci, se amestecă cu 500 ml țuică, se lasă la macerat 70 de zile. Se ia câte o lingură, dimineața.

Diabet, colită, boli ale traiectului digestiv, tiroidoză, hipertensiune: Într-un borcan de 500 ml se pun, pe o treime a lui, membrane uscate tocate mărunt, apoi se umple borcanul cu ţuică şi se lasă la macerat 21 de zile. Se stoarce, apoi se consumă câte o lingură pusă în 100 ml apă, cu 30 de minute înainte de masă.

Amigdalita: Se face gargară cu macerat din coajă verde, diluat cu apă.

Ulcer stomacal: Se prepară un ceai din membranele (pereţi care despart miezul nucii) a 4-5 nuci şi 250 ml apă clocotită. Se infuzează o oră, se strecoară şi se bea câte o linguriţă dimineaţă sau înainte de culcare.

Vindecarea negilor: Cu sucul obținut din coji verzi și uscate se freacă negii de trei ori pe zi, timp de 3 săptămâni.

 
 
Loading...