Una dintre cele mai căutate rețete pe Internet în Sâmbăta Mare, când gospodinele sunt în bucătărie de dimineața până seara, este ciorba de miel. Click! îți spune cum să faci cea mai bună ciorbă de miel. Iată rețeta!


Ingrediente ciorbă de miel: 

400 g carne de miel cu os, 1 ceapă, 2 morcovi medii, 1 ţelină mică, 1 păstârnac mic, 1 legătură ceapă verde, 2-3 linguri orez, 1 legătură mică, tarhon sau 1 lingură tarhon în oţet, ½ cană smântână, 250 ml borș, 2 gălbenuşuri, 1 lingură făină, ½ legătură pătrunjel, 7-8 boabe piper negru, sare.

Preparare ciorbă de miel: 

Porţionezi carnea, o opăreşti în apă clocotită, o clăteşti bine în apă rece şi apoi o pui la fiert. Cureţi, speli şi tai legumele. După ce spumezi carnea, le adaugi în zeamă împreună cu orezul spălat bine şi scurs, sare, după gust, şi boabele de piper. Fierbi, la foc mic, 15 minute, scoți carnea, o dezosezi, o pui înapoi, apoi torni borșul cald, fiert separat, și mai lași să clocotească alte 15 minute. Adaugi tarhonul şi ceapa verde tocate. Separat, baţi bine gălbenuşurile cu smântâna şi cu lingura de făină. Iei din zeama din oală și torni peste compoziție, apoi o răstorni, în fir subțire, înapoi. O mai dai câteva clocote și oprești focul. La final, presari pătrunjel tăiat mărunt.

Citește și:

O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă de miel cu fasole şi praz

Drob de miel tradițional. Rețeta lui Radu Anton Roman

 
 
Loading...
Citeste tot despre: