Pe măsură ce avansezi în vârstă, pielea are nevoie de mai multă atenție din partea ta, pentru a-și păstra elasticitatea, sănătatea și frumusețea.

Folosești un săpun blând

Pentru curățarea zilnică a pielii, îndeosebi a tenului, alege un săpun pentru piele sensibilă, de pildă unul moale, care se găsește în magazinele cu produse naturiste. Altfel, este posibil ca pielea să-și piardă hidratarea, devenind mai sensibilă. Chiar dacă suferi de acnee din cauza excesului de sebum, un săpun care usucă nu este indicat.

Pentru îndepărtarea machiajului, optează pentru un produs cosmetic care conține ceai verde sau acizi grași esențiale. Sporesc hidratarea pielii și luptă împotriva efectelor radicalilor liberi care grăbesc îmbătrânirea pielii.

Alegi o cremă hidratantă cu retinol

După 35 de ani, este nevoie să acorzi mai multă atenție îngrijirii pielii, pentru că, odată cu înaintea în vârstă, mai ales în cazul femeilor, se pierde colagen, proteină răspunzătoare pentru păstrarea sănătății și frumuseții pielii.

Cremele hidratante cu retinol, un derivat al vitaminei A, previn apariția ridurilor, le estompează pe cele deja existente și încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii.

Este de ajuns să aplici crema o dată pe zi, seara, iar dacă observi că pielea este mai uscată sau se descuamează, folosește-o mai rar.

Extrapont

O loțiune de corp sau o cremă de față mai grasă decât cea pe care o folosești de obicei este recomandată la vârste înaintate, deoarece glandele sebacee de la nivelul pielii (cele care o hidratează, prin secreție de sebum) sunt mai puțin active odată cu trecerea anilor.

Află pe clicksanatate.ro ce alte obiceiuri îți mențin pielea tânără!

Tot ce trebuie să știi despre polipii colonici

Plicurile de ceai refolosite vindecă iritațiile și rănile superficiale

 

 
 
Loading...