Mâncaţi cât mai des carne de peşte! Cercetătorii spun că este bogată în acizi graşi omega 3, care joacă un rol important în dezvoltarea şi întreţinerea creierului şi nervilor.


Aceşti acizi graşi sunt ideali pentru toată lumea, dar experţii recomandă, în special, femeilor însărcinate şi copiilor să îşi suplimenteze dieta cu omega 3. Studiile demonstrează că aceste grăsimi joacă un rol critic în dezvoltarea cognitivă şi vizuală încă de la începutul vieţii, fapt care a dus la o examinare amănunţită a efectului pe care îl au asupra femeilor însărcinate şi a nou-născuţilor.

De asemenea, studiile recente asupra consumului mare de acizi graşi omega-3 arată că aceştia ar putea îmbunătăţi sănătatea mintală a adulţilor şi ar duce la scăderea riscului de depresie. Medicii de la Universitatea din Connecticut au vrut să vadă efectul pe care îl au acizii graşi omega-3, consumaţi în timpul sarcinii.

Ei au demonstrat într-un studiu precedent că acidul docosahexaenoic (ADH), o importantă parte a omega-3, consumat în timpul sarcinii oferă sugarilor un avantaj în dezvoltare chiar şi la nouă luni după naştere. Specialiştii au vrut să observe dacă un aport constant de acizi graşi omega-3 în timpul naşterii duce la micşorarea riscului unei depresii postpartum - afecţiune care poate duce la o întrerupere a ataşamentului mamă-copil şi la deficienţe în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Loading...
Citeste tot despre: