Cercetătorii europeni continuă să fie preocupați de efectele sedentarismului, o ”boală” specifică secolului 21, asupra sănătății omului contemporan. Concluziile cercetătorilor demonstrează, în mod practic, că lipsa de mișcare ucide anual mii de oameni pe tot mapamondul, deoarece există o strânsă legătură între stilul lor de viață și bolile grave ale acestui secol.


Viața sedentară și bolile grave ale secolului 21

În legătură cu efectele sedentarismului, numeroşi cercetători europeni trag un semnal de alarmă și susțin că există o legătură  dovedită între stilul de viață sedentar și cauzele bolilor cardiovasculare și diabetului de tip 2. Mai mult, pe această temă, cercetătorii de la Universitatea Regensburg din Germania au analizat 43 de studii care se refereau la un număr de 68.936 cazuri de cancer.

Specialiștii germani susțin că sedentarii se pot îmbolnăvi de cancer

Specialiştii germani au constatat că persoanele care nu fac mişcare, foarte mult timp, prezintă riscuri crescute de a dezvolta anumite tipuri de cancer. În același timp, specialiștii germani au observat că persoanele sedentare nu se hrănesc sănătos deoarece mănâncă şi beau mai mult, în comparaţie cu persoanele care se declară adeptele mişcării.  

Loading...