Referindu-se la flavonoizi, compuşi chimici prezenţi în plante şi alimente care apără organismul de substanţele nocive, nutriţioniştii americani au numai cuvinte de laudă.


Mai ales în perioadele cu restricții alimentare, cum este cazul persoanelor care postesc, flavonoidele consumate din alimente vegetale, precum merele, ceaiul, ciocolata și băuturile bogate în cacao ne protejează sănătatea şi previn apariţia bolilo, susţin cercetătorii.  

Efectele băuturilor bogate în flavonoizi din cacao asupra sănătății

Despre efectul băuturilor care conțin flavonoizi, o echipă de specialişti de la Centrul Medical Columbia a solicitat unui grup de voluntari, cu vârste cuprinse între 50 şi 69 de ani, să consume zilnic, timp de trei luni, o băutură specială cu o concentraţie mare de flavonoizi din cacao. În acelaşi timp, un alt grup de participanţi la studiu a primit o băutură săracă în flavonoizi din cacao. Cercetătorii au constatat că primul grup de voluntari, care au consumat băutura mai bogată în flavonoizi din cacao, a obţinut rezultate foarte bune la testele de memorie. Mai mult, în cazul acestor voluntari, fluxul lor sanguin a fost mai mare în zona creierului, responsabilă cu pierderea memoriei, specifică înaintării în vârstă, în comparaţie cu al doilea grup. care a consumat băutura săracă în flavonoizi de cacao.

În același timp, specialiştii susţin că doar prin consumul a şapte ciocolate negre se obţine o cantitatea mare de flavonoizi, echivalentă cu cantitatea asimilată de voluntarii care au băut preparatul special de cacao.        

Zilnic, trebuie să consumăm o băutură concentrată din cacao

Deoarece pudra de cacao este la îndemâna noastră, zilnic este firesc să consumăm o băutură concentrată de cacao, mai ales în perioadele stresante, susțin cercetătorii europeni.   

 
 
Loading...