Orez şi banane împotriva toxiinfecţiei alimentare

Ultima actualizare:

Nu lua medicamente imediat ce apar simptomele! În primele 24 de ore de la debut, evită tratamentul împotriva diareei şi a vărsăturilor, deoarece în acest mod organismul încearcă să elimine germenii care au provocat infecţia.

Timp de 12 ore nu mânca nimic! Bea doar lichide, pentru a preveni deshidratarea. Prin diaree şi vărsături, organismul pierde cantităţi importante de lichide. Bea cât mai multe lichide (apă minerală, apă plată, infuzie de plante).

Atenţie la igienă! Contaminarea alimentelor poate fi prevenită doar dacă menţii permanent o igienă riguroasă în bucătărie şi dacă respecţi câteva reguli de bază privind depozitarea şi prepararea mâncărurilor.

Consumă alimente uşoare! După primele 24 de ore de regim hidric, poţi începe să mănânci alimente dietetice - orez, banane, pâine prăjită, supe slabe. O toxiinfecţie uşoară va dura maximum una-două zile.

Spală-te întotdeauna pe mâini cu apă şi săpun înainte de a pregăti mâncarea! Vasele, tacâmurile, ustensilele şi blatul pe care lucrezi în bucătărie trebuie să fie perfect curate. De asemenea, spală sub jet de apă fructele şi legumele proaspete.

Decongelează carnea în frigider sau în cuptorul cu microunde, dar în nici un caz sub jet de apă caldă!

Evită să mănânci carne, peşte sau ouă! De asemenea, nu consuma carne sau produse lactate care au stat mai mult de două ore afară din frigider.

Verifică data de valabilitate de pe ambalajele produselor atât în magazin, în momentul cumpărării, cât şi înainte de a le consuma!

Aşa recunoşti toxiinfecţiile

Manifestările toxiinfecţiei nu sunt doar supărătoare, ci şi, adeseori, dureroase. Primele semne ale bolii apar, în general, între 2 şi 48 de ore după consumul alimentelor contaminate.

Poţi suspecta că ai făcut o toxiinfecţie alimentară dacă apar simptome precum: stare de rău, cefalee, ameţeli, febră (uneori cu frisoane), greaţă, dureri abdominale, scaune frecvente, apoase, uneori cu striuri de sânge.

Nu uita! Trebuie să te adresezi medicului dacă simptomele sunt severe sau durează mai mult de două zile, ai febră mare (peste 39 grade Celsius), durerile de abdomen sunt intense, observi sânge în vărsătură sau în scaun.

Mai citeşte:

Renunţă vara la dulciuri şi grăsimi!

Încearcă noua dietă cu salate de sezon!

Lupta cu infecţiile începe cu igiena mâinilor

image
image
image
image
image
image
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image
actualitate.net
image
actualitate.net