Și în țara noastră clima s-a schimbat în ultimii ani! Temperaturile foarte ridicate se instalează brusc, iar organismul nu are timpul necesar să se adapteze la toridele condiţii estivale.


”Totdeauna, căldura excesivă este un factor agravant pentru numeroase afecţiuni. De aceea, pe timpul verii, cardiacii, hipertensivii, suferinzii de varice sau de hemoroizi se confruntă  cu o acutizare a simptomelor care-i sâcâie tot anul”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție în studiul: ”Vara găsim remedii din belşug; acestea ne îmbunătăţesc starea de sănătate”.

Inhalațiile cu oțet de mere, un remediu excelent pentru migrene

Dacă petreceţi multă vreme la plaje, când soarele este foarte puternic, dacă trebuie să petreceţi ore în şir afară, când temperaturile depăşesc 30 grade Celsius sau dacă munciţi ore în şir fără nici o pauză, durerile de cap devin insuportabile. Mai ales după insolaţii, persoanele care s-au confruntat cu un episod de acest fel, devin mai sensibile când vin în contact cu căldura. Dintre remediile foarte eficiente, care liniştesc migrenele insuportabile, medicina convenţională recomandă inhalaţiile cu oţet de mere:

Cum se administrează acest remediu

Puneţi să fiarbă o cratiţă cu trei litri de apă, în care adăugaţi o ceaşcă cu 100 ml de oţet de mere. Când licoarea dă în clocot, trebuie să vă acoperiţi capul cu un prosop, încât aburii să nu se risipească în încăpere, fără folos. Inhalaţi aburii rezultaţi din acest amestec, cel puţin zece minute. La scurt timp, veţi constata că inhalaţia şi-a făcut datoria şi migrena a dispărut.

Beneficiile remediului

Acest remediu este ieftin şi eficient, încât nu trebuie să mai înghiţiţi multe analgezice care să vă îmbolnăvească stomacul.            

  

 

 
 
Loading...