Planta conţine aminoacizi, carotenoide, minerale, vitamine. Are proprietăţi hipotensoare, diuretice şi laxative recunoscute, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din organism și împiedicând depunerile de colesterol.


Păpădia scade colesterolul

Ceaiul din păpădie ţine sub control hipertensiunea, previne anemia şi scade nivelul colesterolului „rău“. Ca să beneficiezi de proprietăţile benefice ale plantei, foloseşte pentru ceai rădăcinile şi frunzele uscate. Infuzia se obţine din 1-2 linguriţe de plantă lăsată la infuzat 5 minute, într-o cană cu apă fierbinte.

 

Păpădia scade presiunea arterială

Întrucât este un diuretic natural, păpădia are proprietatea de a reduce presiune arterială, scăzând astfel riscul bolilor de inimă. Potasiul și fibrele din compoziția plantei au și ele un rol important în menținerea în limite normale a tensiunii. Consum-o sub formă de salată sau bea infuzie de plantă, în asociere cu rozmarin şi urzici. Ceaiul de păpădie se obține astfel: culege frunze şi rădăcini de păpădie, spală-le, lasă-le la uscat. Foloseşte 2 linguriţe plantă la o cană cu apă clocotită, infuzează timp de 15 minute.

 

Vezi ce alte beneficii mai are păpădia pe clickpentrufemei.ro

 

Beneficiile surprinzătoare ale extractului de vanilie

Plante tămăduitoare pentru conjunctivită

Loading...