Există numeroase plante care, prin acţiunea lor calmantă, antiinflamatorie şi dezinfectantă, sunt de ajutor pentru prevenirea și chiar pentru tratarea unor probleme specific feminine.

Durerile menstruale, bufeurile cauzate de menopauză, anexita, infecțiile vaginale sunt doar câteva din afecțiunile cu care se confruntă femeile.
Cauzele problemelor specific feminine sunt multe și diverse, de la o alimentație dezechilibrată și un stil de viață dezordonat la dereglări hormonale și tulburări hepatice.
Pentru diminuarea congestiei și a durerilor de la nivelul sânilor, bea o infuzie obținută din 1 linguriță de trifoi roșu și 1 linguriță de mentă la 200 ml de apă clocotită. De asemenea, poți face comprese cu frunze de varză opărită, seara, înainte de culcare.

Infuzie de pelin

Peste 2 lingurițe de frunze de pelin toarnă apă fiartă și lasă la infuzat 30 de minute. Folosește ceaiul pentru spălături locale, în caz de secreţii vaginale anormale.

Ceai de coada-şoricelului

Toarnă apa clocotită peste 2 linguri de plantă uscată. Lasă vasul acoperit pentru 10 minute, apoi strecoară. Bea 2-3 căni pe zi, până la dispariţia simptomelor. Planta este recomandată în calmarea durerilor menstruale, în leucoree, mâncărimi şi usturimi vaginale, micoze şi alte infecţii vaginale. Remediile din coada-şoricelului sunt recomandate şi femeilor aflate la menopauză, deoarece reduc din simptomele neplăcute survenite în această etapă.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte remedii tratează problemele specific feminine!

Cum se manifestă supradoza de ibuprofen

Ce poți trata cu apa salină
 

 
 
Loading...