Extenuarea e cauzată de alimentaţia nesănătoasă, de somnul insuficient sau de un deficit de fier şi vitamine. Ei bine, plantele medicinale te ajută să te încarci cu energie! Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!


  • Ceaiul de ghimbir, energizant natural

Ghimbirul se numără printre cele mai bune surse de energie oferite de natură. Rădăcina este bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru şi magneziu, vitaminele B6, C şi D, precum şi în uleiuri esenţiale cu multiple proprietăţi binefăcătoare. Înlătură starea de oboseală, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, stimulează metabolismul şi digestia. Pentru prepararea ceaiului e nevoie de o linguriţă de ghimbir ras la 250 ml de apă fierbinte. Se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară şi se consumă îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau cu mentă, 2-3 căni pe zi.

  • Uleiul de rozmarin stimulează creierul

Rozmarinul este un stimulent bun pentru minte şi trup. Uleiul esenţial are o acţiune puternică asupra sistemului nervos şi poate alunga stările de apatie. Pune 2-3 picături de ulei esenţial de rozmarin pe un şerveţel şi inhalează. De asemenea, poţi folosi uleiul esenţial în sesiuni de automasaj. Înainte de a fi aplicate pe piele, uleiurile esenţiale trebuie diluate cu o cantitate mai mare de ulei vegetal. Şi ceaiul de rozmarin are efect tonic. Se prepară din 30 g de flori de rozmarin la un litru de apă fierbinte. Se lasă acoperit 10 minute, se strecoară şi se beau 2 căni pe zi. 

  • Tinctura de salvie alungă astenia

Salvia este recomandată în tratarea oboselii şi a asteniei, dar şi în caz de depresie uşoară. Se prepară o tinctură din 2 linguri de plantă mărunţită la 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade. Amestecul se păstrează într-un vas de sticlă, la întuneric, 2 săptămâni. Se strecoară şi se ţine la frigider. Se ia câte o linguriţă de tinctură dizolvată cu puţină apă, de 3-4 ori pe zi.

Loading...