Unul dintre cele mai importante sisteme ale organismului tău și cel mai predispus la boli, sistemul digestiv poate fi menținut sănătos cu doar câteva trucuri.

Alimentația adecvată îi asigură organismului tot ce are nevoie ca să funcționeze corespunzător, asemenea unei mașinării care trebuie alimentată periodic.

Având în vedere faptul că timpul de digerare diferă de la aliment la aliment, este foarte important să acorzi o atenție deosebită combinațiilor alimentare din farfuria ta.

Combinațiile nefaste pot duce în timp la sensibilități și dereglări ale sistemului digestiv  dintre care cele mai neplăcute fiind ulceul, gastrita și refluxul gastroesofagian.

Atenție la alimentele nocive!

Tot ce este bază de cofeină, cacao, nu sunt tocmai pe placul stomacului tău cum de altfel sunt și condimentele foarte iuți precum boia, ardeiul iute, piperul sau hreanul. Nu te gândi să faci abuz de scorțișoară sau cuișoare, nici ele nu fac casă bună cu aciditatea gastrică.

Chiar dacă se recomandă a se consuma cât mai multe legume și fructe, anumite produse din această categorie nu sunt tocmai recomandate a se consuma fără limită și anume: ceapa, prazul, giliile, usturoiul, roșiile sau chiar și varza.

Un alt aliment ce afectează buna funcționare a stomacului tău o reprezintă pâinea proaspătă și eventual caldă. Încearcă pe cât posibil să consumi alimente ușor digerabile, să mesteci cât mai mult posibil fiecare aliment și să nu te agiți imediat după masă.

Află pe Clicksanatate.ro ce factorit îți pot influența digestia!

Vrei o sănătate de fier? Iată ce trebuie să mănânci!

Cât de util este siropul de ridiche

Loading...