Cele mai consumate fructe în sezonul rece vin la pachet cu o multitudine de beneficii pentru sănătatea organismului tău. Surse excelente de vitamina C şi alţi antioxidanţi, ele sunt delicioase, revigorante şi bogate în compuşi numiţi flavonoizi, cu proprietăţi anticancerigene.


Detoxifică organismul. Portocala conţine apă, în jur de 90%. Însă, în afară de faptul că potoleşte setea, este şi un bun detoxifiant. Un pahar de suc sau un fruct mâncat dimineaţa, pe stomacul gol, te ajută considerabil, mai ales dacă ai o digestie leneşă şi te constipi des.

Întăreşte sistemul imunitar. Vitamina C este esenţială sistemului imunitar, fortificându-l şi reducând nivelul inflamaţiilor în organism. În plus, studiile arată că abundenţa de polifenoli din portocale protejează împotriva infecţiilor virale.

Previne cancerul. Portocalele sunt bogate în limonoizi citrici, substanţe care luptă împotriva mai multor tipuri de cancer, printre care se numără melanomul, cancerul pulmonar, cancerul mamar, cancerul stomacal şi cancerul de colon.

Diminuează nivelul de colesterol. Întrucât sunt bogate în fibre solubile, portocalele ajută şi la reducerea nivelului total de colesterol.

Reduce riscul de cancer hepatic. Două studii de specialitate japoneze au demonstrat că persoanele care beau în mod regulat cantităţi moderate de suc de portocale îşi reduc substanţial riscul de cancer hepatic, datorită aportului bogat de carotenoizi. 

Previne afecţiunile renale. Sucul portocalelor reduce riscul formării calculilor renali şi al instalării bolilor de rinichi.

Îmbunătăţeşte sănătatea cardiacă. Potasiul, un mineral electrolit care se regăseşte în portocale, contribuie la menţinerea funcţiei cardiace în parametri optimi. Când nivelul potasiului scade, se instalează aritmiile.

Îmbunătăţeşte vederea. Carotenozii din portocale, compuşi ai vitaminei A, sunt aliaţii unei vederi sănătoase şi previn instalarea degenerării maculare la vârste înaintate.

Reglează presiunea arterială cu ajutorul flavonoidului numit hesperidina şi al magneziului conţinute. Mai mult, menţin sănătatea şi frumuseţea pielii, prin aportul generos de antioxidanţi, conform www.sfatulmedicului.ro. 

 
 
Loading...