Soluţiile demachiante se pot pregăti uşor acasă, cu ajutorul unor ingrediente accesibile. Am adunat pentru tine câteva reţete de soluţii demachiante naturale, care îţi curăţă pielea delicat, dar eficient.


Fie că te machiezi sau nu, curăţarea tenului este o etapă importantă dacă vrei să ai o piele îngrijită. Demachierea este necesară dimineaţa, pentru a îndepărta excesul de sebum acumulat pe parcursul nopţii, şi seara, pentru a elimina machiajul şi urmele de praf.

În locul loţiunilor demachiante din comerţ, există o alternativă economică, dar mai ales naturală, de a-ţi pregăti demachiantul. Folosind ingrediente precum plantele medicinale, laptele sau uleiurile vegetale, obţii soluţii care îţi curăţă tenul în profunzime.

Iaurtul, ideal pentru tenul mixt

Ai nevoie de: 1 linguriţă de iaurt şi de o jumătate de lămâie.
Preparare: se pune iaurtul într-un recipient, peste care se stoarce lămâia.

Utilizare: amestecul obţinut se masează pe faţă (ocolindu-se zona ochilor), apoi se clăteşte cu apă. Acest demachiant este potrivit pentru tenul mixt şi pentru cel sensibil.

PONT: Tot pentru a obţine un demachiant, poţi amesteca iaurtul şi cu 2 picături de migdale dulci.

Teiul şi verbina calmează pielea

Ai nevoie de: un pumn de flori de tei şi unul de verbină, jumătate de litru de apă fiartă, 3 linguri de lapte, o sticlă.
Preparare: se toarnă apa fiartă peste plante şi se lasă o oră la infuzat, după care se filtrează.

După ce se răceşte, se adaugă laptele. Amestecul se toarnă în sticlă şi se păstrează la frigider.
Utilizare: demachiantul se aplică pe faţă cu ajutorul unei dischete. Înainte de folosire, sticla se agită bine, pentru a beneficia de substanţele active.

INFO: Teiul şi verbina au proprietăţi de calmare a pielii, fiind recomandate tenurilor sensibile, predispuse iritaţiilor.

Menta are efect antibacterian

Ai nevoie de: 25 g flori de mentă uscată, o jumătate de litru de apă, 2 linguriţe de lapte praf.
Preparare: apa se pune la fiert, iar când dă în clocot, se adaugă menta.

Se lasă la infuzat un sfert de oră, după care se filtrează şi se lasă la răcit, apoi se adaugă laptele praf şi se amestecă bine.
Utilizare: tenul se curăţă cu ajutorul unei dischete înmuiate în acest demachiant.

INFO: Menta are acţiune antibacteriană şi antiseptică, iar demachiantul cu această plantă este potrivit mai ales pentru tenul mixt şi gras.

Află mai multe pe clicksanatate.ro


 
 
Loading...