A început sezonul țânțarilor, al muștelor și viespilor. Desigur, mușcătura acestor insecte este cât se poate de neplăcută. În acest caz tratăm efectele cu ajutorul remediilor ”de casă”: oțetul, bicarbonatul de sodiu, pasta de dinți și apa de gură.


Oțetul

Câteva picături de oțet, aplicat pe locul afectat de înțepătura insectei, este un remediu care ajută la cicatrizarea zonei. Totodată, oțetul combate mâncărimile produse de înțepătura insectei.

Pasta de dinți

S-a constatat că puțină pastă de dinți reduce iritația și combate mâncărimea. Pasta de dinți, cu aromă de mentă, are un efect foarte bun.

Bicarbonatul de sodiu 

Împotriva înțepăturilor de insecte, bicarbonatul de sodiu s-a dovedit un remediu benefic care tratează iritația produsă de înțepăturile insectei. Din bicarbonatul se sodiu se prepară o pastă cu câteva picături de apă, iar aceasta se aplică pe locul iritației.  Acest remediu îl lăsăm să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi spălăm locul respectiv cu apă călduță.

Apa de gură 

Când pasta de dinți are efecte eficiente, pe locul afectat de înțepătura insectei aplicăm un tampon umezit cu apă de gură. Acest remediu liniștește ușturimea, are și efect antiseptic și previne infectarea zonei respective.    

  

Loading...