Pe lângă mirosul parfumat şi aspectul plăcut, liliacul poate fi folosit cu succes în tratarea multor afecţiuni, fiind un remediu naturist excelent pentru sănătate şi frumuseţe.


Pe lângă frumuseţea şi mirosul lor plăcut, florile de liliac au foarte multe proprietăţi terapeutice. Liliacul conţine glucide, substanţe amare, amidon, rezine, glucozizi ideale în tratarea anumitor afecţiuni.

Florile şi frunzele de liliac conţin zaharoză, sirigină, emulsină, invertină, siringopicrină şi alte elemente active care le conferă proprietăţi astringente, revulsive, tonice, calmante, vasodilatatoare, vermifuge, decolorante, stomahice, antireumatice, în scop terapeutic folosindu-se toate părţile plantei, mai puţin rădăcina.

Remedii cu flori de liliac
Gută, reumatism şi artrită

Tinctură din flori de liliac – florile de liliac se pun într-o sticluţa de jumătate de litru şi se toarnă peste ele alcool de 40 de grade. Se lasă la macerat timp de 21 de zile la întuneric, apoi se filtrează şi se storc bine florile. Se pun 30 de pică­turi în 50 ml apă şi se bea de 3 ori pe zi, înainte de mese, timp de 3 luni.

Citește continuarea articolului, aici!

Citește și: 

Horoscop weekend 28-30 iunie 2019. Probleme în cuplu pentru Scorpioni

Andreea Antonescu, noi mărturisiri după ce s-a aflat de divorţ: ”Patru ani am mers la terapie!”

 

 
 
Loading...