Remedii naturiste pentru depresie. Cum scapi de ea cu ajutorul plantelor

Ultima actualizare:

    Alcoolul ajută pe moment, dar adâncește starea de depresieFoto: Shutterstock
Alcoolul ajută pe moment, dar adâncește starea de depresieFoto: Shutterstock

Depresia sau ”boala secolului XXI” este o afecțiune ce începe să afecteze tot mai mulți români. În prezent, se apreciază că proporția celor afectați de o formă ușoară sau medie de depresie este aproximativ 20% în Europa și Statele Unite, iar Click! îți prezintă o serie de remedii naturiste pentru depresie pe care le poți folosi pentru a preveni apariția ei sau pentru a o îndepărta.

Depresia apare adesea din lipsa capacității individuale de a se adapta la greutățile sociale. Dacă o stare tranzitorie negativă durează mai mult de două săptămâni ea poate deveni foarte ușor o depresie. A nu se confunda însă cu anumite stări în care suntem abătuți și descurajați. Adevărata depresie apare atunci când tristețea devine permanentă, putând apărea de asemenea sentimente negative precum pesimism, anxietate și descurajare. Depresia poate avea un impact direct asupra motivației de a trîi, asupra capacității de acțiune, dar și asupra stării generale de sănătate.

Remedii naturiste pentru depresie. Care sunt principalele simptome

Principalele simptome ale depresiei sunt pierderea interesului sau a plăcerii în efectuarea activităţilor cotidiene, sentimentele de disperare sau tristeţe asociate cu oboseală, scăderea energiei, dezinteres, descurajare şi fixarea asupra aceloraşi idei. În general persoana care suferă de depresie refuză un ajutor specializat, aşteptând ca ceilalţi să se schimbe, are un somn dificil sau suferă de insomnii. Din fericire există și remedii naturiste pentru depresie, iar aceste plante vă pot ajuta în momentele în care vă simțiți abătut, relaxându-vă și contribuind la starea de bine.

Remedii naturiste pentru depresie. Suc de portocale și spanac

Portocalele și spanacul conțin cantități importante de acid folic, triptofan și vitamina B6. Aceste ingrediente ajută la refacerea sistemului nervos în condițiile de stres psihic și anxietate, stimulează funcția neuronală și au acțiune tonică asupra activității cerebrale. Un suc obținut cu ajutorul unui blender dintr/un pumn de spanac, o portocală și o lingură de miere, alungă semnele ușoară de depresie și înbunătățește starea de spirit.

Tratamentul intens cu sunătoare îmbunătățește starea emoțională a pacienților depresivi. principiile active din această plantă elimină treptat tristețea, astenia, tulburările de somn, crește tonusul psihic și optimismul. Cea mai eficientă metodă de administrare a acestei plante o reprezintă calea internă, sub formă pulbere. Se fac cure de către 2 luni, în care se ia o linguriță de sunătoare măcinată de patru ori pe zi, iar planta se ține câteva minute sub limbă, înainte de a fi înghițită.

Remedii naturiste pentru depresie. Kava kava

Kava Kava este o plantă exotică originară din sudul Pacificului și este folosită la echilibrare emoțională. Principiile sale active acționează asupra centrilor nervoși care induc stările de relaxare. Planta reprezintă un excelent remediu pentru tratarea tulburărilor anxios-depresive. Extracul acestei plante se poate găsi și se poate consuma dizolvat în diverse sucuri naturale în funcție de preferințe.

Remedii naturiste pentru depresie. Amestecul de fructe uscate

Amestecul de fructe și semințe uscate este un adevărat izvor de sănătate pentru sistemul nervos, deoarece este bogat în antioxidanți, vitamine, minerale, glucide și acizi grași polinesaturați, care stimulează și protejează funcția creierului. Persoanele care se simt obosite sau care manifestă semne și simptome de depresie și surmenaj, pot face cure de câteva săptămâni, timp în care, dimineața, pe stomacul gol, se consumă doar un amestec de fructe uscate și semințe, lăsate de seară, într-un pahar cu apă, pentru hidratare. Amestecul poate conține: smochine, curmale, migdale, merișor, caise, semințe de in, nuci, semințe de floarea-soarelui, stafide negre.

Remedii naturiste pentru depresie. Valeriana

Valeriana este o plantă cu un puternic efect anxiolitic, antidepresiv și ajută la îmbunătățirea somnului. Se administrează zilnic câte trei lingurițe de pulbere de valeriană pe zi, timp de aproximativ 30-60 de zile, cu o pauză cumulată de maxim 10 zile. Atenție însă deoarece pulberea de rădăcină de valeriană nu poate fi folosită decât timp de două săptămâni de la momentul măcinării sale. 

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net