Ficatul este unul dintre cele mai importante organe care participă la digestie şi, totodată, locul neutralizării toxinelor şi a altor substanţe care ajung în sânge. Alimentaţia nesănătoasă, oboseala şi stresul îi pot afecta buna funcţionare. Există numeroase remedii naturale care au grijă de ficat.

Armurariul ajută la regenerare

Planta conţine flavonoide care au rolul de a stimula sinteza proteinelor şi de a ajuta la formarea celulelor hepatice noi. Prepară o infuzie din 2 linguriţe de seminţe de armurariu măcinate recent la 1 cană cu apă fiartă. Se beau 2 căni de infuzie pe zi, dimineaţa şi seara, 2 săptămâni la rând. Cura se poate relua după o pauză de 10 zile.

Cimbrişorul asigură funcţionarea normală

Planta are acţiune antiseptică, hepatoprotectoare şi ajută la ameliorarea stării de funcţionare a ficatului. Prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 1 cană cu apă fiartă. Se beau 2 căni pe zi, după mesele principale.

Schinelul protejează ficatul

Este o plantă medicinală care stimulează secreţiile gastrice, are efect tonic, depurativ, stimulează pofta de mâncare, este antiseptic şi cicatrizant. Poate fi utilizată în bolile de ficat şi în afecţiunile digestive. Prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 1 cană cu apă clocotită. Bea din ea câte o jumătate de cană de 2-3 ori pe zi, în special în perioadele de pauză de tratament cu alte plante medicinale.

Pelinul detoxifică

Substanţele amare din pelin sunt benefice în tratarea ficatului suprasolicitat din pricina alimentaţiei nesănătoase şi a consumului de alcool. Infuzia de pelin stimulează funcţiile hepatice şi ajută la eliminarea toxinelor. O prepari din 1 linguriţă de plantă la 1 cană cu apă fiartă. Se beau 2 căni pe zi, într-o cură de 7 zile.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte plante îți protejează ficatul!

Așa recunoști fibromul uterin de la primele simptome!

Din ce cauze nu te poți concentra

 
 
Loading...
Citeste tot despre: