Au apărut primele roşii româneşti şi trebuie să profităm de ele. Pe lângă gustul bun pe care-l dau mâncărurilor, tomatele sunt şi legume foarte sănătoase. Iată ce pot face ele pentru organism.


Protejează imunitatea

Roşia ajută la protejarea celulelor din corp de factorii de mediu dăunători, precum poluarea şi razele de soare puternice. În plus, aceasta poate contribui la menţinerea vitălităţii pentru mai mult timp.

100 g de roşii pe zi îţi oferă peste 25% din necesarul de vitamina C şi vitamina A. Asigură un conţinut important de minerale.

E sursă de antioxidanţi

"O dietă bogată în tomate scade riscul apariţiei cancerului de prostată, dar şi a altor forme de cancer, cum ar fi al tractului digestiv", spun cercetătorii.

Aceasta deoarece roşiile, dar şi tomatele conservate, au un nivel ridicat de nutrienţi, acea substanţă numită licopen, un puternic antioxidant pe care-l găsim în fructele şi legumele colorate.

Ajută digestia

Sucul de roşii stimulează digestia şi previne constipaţia. Este util şi în curele de slăbire, suprimând foamea. În unele cazuri, sucul de roşii previne diareea. Poate fi combinat şi cu suc de spanac. Este indicat şi pentru persoanele care suferă de pietre la rinichi.

Întăreşte oasele

Antioxidanţii puternici din sucul de roşii previn degenerarea celulelor osoase, în special în rândul femeilor aflate la menopauză. Este util şi în prevenirea şi tratarea osteoporozei.

Sucul reglează colesterolul

E un tratament natural excelent pentru reglarea nivelului de colesterol. Este bogat în fibre care ajută la distrugrea colesterolului rău din organism.

Şi vitamina B3 care se găseşte în sucul de roşii e o modalitate naturală de a trata colesterolul mărit. Licopenul, beta carotenul şi gama carotenul din sucul de roşii previn oxidarea colesterolului, prevenind astfel arteroscleroza.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: