S-a demonstrat științific: vinul după bere nu-i plăcere

Ultima actualizare:

    Durerea de cap de a doua zi nu e produsă de tipul băuturii consumate, ci de cantitatea de alcool din sângeFoto: shutterstock
Durerea de cap de a doua zi nu e produsă de tipul băuturii consumate, ci de cantitatea de alcool din sângeFoto: shutterstock

Adio poezie la beție! O echipă de cercetători britanici au convins 90 de voluntari să combine vinul cu berea și apoi le-au făcut analize. O echipă de 45 de voluntari cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani au băut două halbe de bere și apoi patru pahare de vin de 11 grade de alcool.

Cealaltă echipă a făcut același lucru, dar în ordine inversă. A doua zi li s-au făcut analize. Ambele echipe au prezentat aceleași simptome de mahmureală: sete, sleială, durere de cap, amețeală, migrene, crampe la stomac, lipsa apetitului și un puls accelerat. Demonstrația realizată de specialiștii de la Universitatea Cambridge a arătat că nu modul în care combinăm băuturile alcoolice provoacă mahmureală, ci cantitatea de alcool ingerată.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net