Migrena, o adevărată boală a secolului, poate avea cele mai diverse cauze-de la oboseală, sinuzită, tulburări de vedere şi până la crizele biliare, atroza cervicală, excesele de alcool şi timpul limitat de odihnă.


În concediu, mai multe remedii pe care ni le oferă  Farmacia verde trebuie să le bifăm pe lista priorităţilor ! Din bagajul nostru nu trebuie să lipsească: siropurile din plante de tei şi de mentă), pacheţelele de ceai cu  fructe de pădure, mentă, maghiran, busuioc și uleiurile volatile: de salvie, de scorțișoară și de eucalipt.

 

Inhalaţiile ne revigorează

Dacă suntem pe plaje sau la munte, departe de locul de cazare, iar migrena începe să ne sâcâie, trebuie  să avem la noi cel puţin două pliculeţe cu busuioc. Desfacem conţinutul plicului, mărunţim frunzele  în palmă, apoi inhalăm acest miros revigorant de busuioc: efectele vor fi rapide!

De asemenea, rezultate foarte bune obţinem inhalând uleiuri de

salvie, de scorţişoară şi de eucalipt. La scurt timp, se instalează o stare de linişte şi dispar paloarea şi oboseala, simptome cu care debutează criza de migrenă.

Evitaţi fructele de mare şi vânatul!

În cazul persoanelor care se confruntă frecvent cu migrenele, meniul trebuie ales cu foarte mare atenţie. Se evită carnea de vânat, excesul de crudităţi, fructele de mare, condimentele şi băuturile alcoolice. În timpul concediului, dintre remediile considerate alimente-medicament se remarcă : ridichiile, fasolea verde, brânzeturile nefermentate şi nesărate, iaurtul dietetic şi apele minerale alcaline.              

Practicaţi masajul energetic !

În completarea remediilor, prin care să eliminăm criza de migrenă, vom face un masaj energetic la degetele mari de la mâini şi de la picioare şi un masaj deasupra nasului, între sprâncene.

Este eficient mersul prin iarbă sau prin apă

Pentru a combate criza, în zilele calde se poate practica mersul prin iarbă (cu picioarele goale) sau prin apa de râu. De asemenea, ideale sunt compresele cervicale cu apă rece şi ulei de levănţică sau de salvie.  

Loading...