Specialiștii apreciază că usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural din lume. Cercetările au scos în evidență că, de-a lungul timpului, usturoiul a salvat mii de oameni în timpul numeroaselor epidemii. Prin puterea sa terapeutică, usturoiul a apărat oamenii împotriva ciumei bubonice care, prin secolul al XVII-lea, a bântuit de multe ori Europa , nimicind milioane și milioane de oameni.


Totodată, documentele vremii menționează că în Franța, la Marsilia, 80% dintre locuitorii orașului au murit de ciumă în câteva luni. De asemenea, numeroase dovezi istorice  menționează un exemplu în care, în anul 1665,  ciuma a pătruns în Anglia, în orașul Chester. Aici, singurii locuitori care au supraviețuit au fost cei  care locuiau într-o casă cu pivnița plină de usturoi. Din familia respectivă, nimeni n-a murit. 

Ce putere terapeutică are usturoiul?

În prezența sucului de usturoi, germenii de  răceli,  de viroze  și de gripe nu supraviețuiesc. În testele de laborator s-a constatat că un miligram   de usturoi  echivalează cu 25 unități de penicilină. Dacă unei persoane, stresată de o criză de tuse, cauzată de răceli, i se aplică o cataplasmă cu usturoi ( preparată din câțiva căței tocați mărunt și amestecați cu puțin ulei de măsline) pe tălpile picioarelor, în scurt timp efectul acestui leac este vizibil: tusea se oprește.

Persoane grav bolnave de plămâni, salvate cu o cură de usturoi

În mod surprinzător, s-a mai constatat că persoanele grav bolnave de plămâni, cu multe probleme respiratorii (asmă, emfozem, bronșite, abcese pulmonare) s-au revigorat  și au revenit la normal, în urma unei terapii cu usturoi. 

După multă vreme, oamenii de știință au confirmat ”puterea de penicilină”

În anul 1948, după mulți ani de cercetări, oamenii de știință au confirmat cu fermitate, ”puterea de penicilină” a usturoiului, când au izolat diferite substanțe din compoziția acestuia. Prima substanță izolată din usturoi s-a constatat că are  efect împotriva germenilor care produc intoxicația cu salmonella, dizenterie și împotriva stafilococilor care provoacă furuncule și diverse ulcerații la piele.

Consumul de usturoi ajută la prevenirea bolilor arteriale

Totodată, consumul de usturoi coboară nivelurile de colesterol. Nu în ultimul rând,  Terapia  cu  usturoi este un remediu care combate  hipertensiunea arterială. Este meritul doctorului Mihai Petroveci  care a adunat în volumul ” Hrana Vieții”, valoroase rețete biblice de tratament naturiste, printre care și usturoiul. 

 

 
 
Loading...