Bogată în vitamine şi minerale, salata verde revigorează organismul, elimină stresul, întăreşte sistemului imunitar şi luptă cu succes împotriva anemiei şi asteniei. Se consumă, de obicei, în stare proaspătă, alături de alte legume sau în sandvişuri. Uite ce beneficii oferă sănătăţii noastre!


Tratează constipaţia
Salata verde poate fi folosită cu succes pentru vindecarea constipaţiei şi a altor tulburări gastrointestinale. Adăugaţi peste ea suc de lămâie, de mentă şi miere de albine pentru tratarea dispepsiei, stării de greaţă, vărsăturilor, indigestiei, icterului şi a hemoroizilor.
Ajută la tratarea anemiei
Salata verde conţine cantităţi mari de fier şi consumul acesteia ajută la creşterea valorilor hemoglobinei din sânge. Este folosită ca tonic excelent pentru persoanele care suferă de anemie. Absorbţia fierului din salată verde este mai mare decât cea din suplimentele care conţin fier.
Benefică în sarcină
Salata verde conţine acid folic, care ajută la prevenirea anemiei din timpul sarcinii. Salata verde se presupune că previne avortul şi influenţează secreţia şi eliberarea de progesteron, responsabil pentru lactaţie.
Ameliorează insomnia şi durerile de cap
Salata verde conţine o substanţă numită lectucarium, care are capacitatea de a induce somnul. Un amestec de salată verde şi ulei de trandafiri aplicat pe frunte şi la tâmple stimulează somnul persoanelor care suferă de insomnie şi ameliorează durerile de cap.
Plină de vitamine şi minerale
Frunzele proaspete sunt o sursă excelentă de vitamina A şi beta caroten. Doar 100 g de salată verde proaspătă, crudă oferă 247% din necesarul zilnic de vitamina A şi 4443 microgram de betacaroten. Aceasta mai conţine cantităţi mari de minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu - esenţiale pentru metabolismul corpului. Potasiul este o componentă importantă a celulelor şi fluidelor corpului care ajută la controlul ritmului cardiac şi al tensiunii arteriale. Manganul este folosit de organism ca un co-factor pentru enzima antioxidantă superoxid dismutaza. Cuprul este necesar pentru producerea de celule roşii din sânge. Fierul este esenţial pentru formarea celulelor roşii din sânge, conform www.sfatulmedicului.ro.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: