Dincolo de savoarea pe care o dă mâncărurilor, dovleacul este un aliment plin de vitamine. Conţine antioxidanţi, betacaroten, vitamine şi este sărac în grăsimi.


Te vitaminizează

Dovleacul conţine o multitudine de vitamine şi minerale, printre care zinc, seleniu, vitamina C, vitamina A, calciu, vitamina E, fier. Dacă în fiecare zi ai mânca 100 g de dovleac crud, nu ai mai avea probleme legate de carenţele de vitamine.

Reglează somnul

Dacă vi se întâmplă să aveţi reprize de insomnii, un pahar cu suc de dovleac este cel mai bun remediu. Amestecaţi 50 ml de suc de dovleac proaspăt, cu o linguriţă de miere de albine. Tratamentul are şi o reacţie secundară plăcută: puteţi scăpa de pungile de sub ochi.

Este o sursă bună de antioxidanţi

Dovleacul conţine carotenoizi, acele substanţe care-i dau culoarea portocalie. Ele sunt recunoscute ca fiind antioxidanţi naturali care acţionează împotriva radicalilor liberi.

Previne apariţia cataractei

Dovleacul ne menţine ochii sănătoşi. Leguma conţine luteină şi zeaxantină, substanţe care previn apariţia şi instalarea cataractei.

Te scapă de astenia de toamnă

Toate soiurile de dovleac au efecte uşor sedative asupra sistemului nervos. Consumând 50 g de seminţe prăjite pe zi, ne asigurăm 300 mg de magneziu, doza zilnică recomandată.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

Loading...