Stres, oboseală fizică şi un alt anotimp. Toate ne duc către astenie, iar organismul nostru deja o resimte. Iată ce putem face ca să scăpăm de astenia de primăvară.


  • Fructele de măceş întăresc imunitatea. Se prepara o infuzie din amestec: la 250 ml de apă se adaugă o lingură din amestecul în părţi egale de măceş şi cătină, se fierbe 10 minute, se strecoară; se îndulceşte cu miere când începe să se răcească apa.
  • Produsele stupului dau energie. Polen şi propolis. Această asociere este benefică pentru stimularea celulelor cerebrale (1-2 tablete pe zi). Mai mult, lăptişorul de matcă este bogat în vitamine din grup B şi conţine o cantitate mică de vitamina E; se ia sub formă de tablete, în cure prelungite şi regulate (1-2 tablete pe zi).
  • Soia ne “antrenează” mintea. Soia şi produsele din soia sunt foarte indicate primăvara. 300 mg zilnic asigură aportul de fosfolipide necesare fortificării creierului. Este alimental care ne antrenează mintea şi ne ajută să trecem peste astenia de primăvara.
Loading...