Bun la gust și cu o serie de beneficii asupra sănătății, prazul este un aliment minune pentru o serie de afecțiuni.

Prazul face parte din familia plantelor Allicaeae, precum ceapa și usturoiul, însă este mult mai dulce, iar denumirea sa științifică este „allium porrum“. Poate fi consumat crud, gătit, dar și sub formă de suc, tinctură, sirop sau cataplasme.  Nu se recomandă celor care suferă de calculi renali sau biliari deoarece este bogat în oxalați.

Accelerează metabolismul

4 căni de suc de praz sunt de ajutor în cura de detoxificare și pentru a scăpa de kilogramele în plus. Tai prazul cubulețe și-l treci prin storcător. Bei o cană, dimineața pe stomacul gol și ar fi bine dacă l-ai încălzi putin, însă nu cât să devină fierbinte. E mai bine să fie călduț, deoarece grăbește metabolismul și începe să lucreze în procesul de curățare a organismului.

Bea a doua cană cu 15 minute înainte de prânz, iar a treia în a doua jumătate a amiezii. Ultima cană trebuie băută cu un sfert de oră înainte de cină. Ține această cură timp de 10 zile, însă nu uita să ceri întâi sfatul medicului. Bea și 2 litri de apă pe zi.

Te ajută să slăbești

Datorită conținutului mic de calorii, prazul este un aliment iubit de cei care vor să arate bine. Poți face face o cură de supă de praz. Vei avea nevoie de câteva tije de praz și un cartof mai mic. Fierbe-le apoi poți adăuga după gust sare și piper. Pasează-le și consumă supa cât e caldă. Cere sfatul unui nutriționist înainte de a începe cura!

Previne retenția de apă

Pentru că are un nivel crescut de apă, și anume în proporție de 87-90%, prazul  este un puternic diuretic, eliminând apa în exces și toxinele.

Află pe clicksanatate.ro ce alte afecțiuni combați mâncând praz!

Fără fibre nu există digestie corectă

S-a descoperit planta care elimină celulele canceroase în 16 ore

 

 
 
Loading...