Eşti răcit, respiri greu şi nu te poţi odihni? Iată câteva remedii naturiste care te ajută să-ţi eliberezi căile respiratorii într-un timp scurt!


Inhalaţii cu uleiuri esenţiale de eucalipt sau mentă. Înainte de culcare, pune 5-6 picături de ulei de mentă sau eucalipt în 2 litri de apă fiartă şi stai deasupra vasului cu capul acoperit cu un prosop cât de mult rezişti. Sau mai poţi pune o picătură sau două din aceleaşi uleiuri esenţiale pe o batistă şi ţine-o aproape de nas în timp ce inspiri. 

Spălături nazale şi picături. Fă spălături nazale cu ser fiziologic sau apă cu sare şi bicarbonat de sodiu. Pune câteva picături din această soluţie, pe rând, în fiecare nară. Inspiră profund şi, apoi, suflă nasul uşor. Pentru a putea respira bine, stoarce o lămâie şi cu o pipetă toarnă câte două picături de zeamă în fiecare nară. 

Cataplasmă cu seminţe de muştar. Seminţele de muştar subţiază mucusul şi elimină secreţiile în exces. Le macini cu ajutorul unei râşniţe de cafea, până obţii o pudră fină. Amesteci o jumătate de cană cu seminţe de muştar, o cană cu făină şi apă, cât să rezulte o pastă groasă, apoi adaugi compoziţia între două pânze de bumbac şi o laşi să acţioneze pe piept.

Leacuri cu usturoi, hrean şi ghimbir. Bea un pahar cu apă caldă în care ai turnat ghimbir proaspăt ras şi amestecă-l cu lămâie şi miere. Mai poţi consuma şi o linguriţă de hrean ras cu suc de lămâie înainte de masă cu o oră. De asemenea, pune un căţel de usturoi pisat şi o lingură cu oţet într-un litru de apă fierbinte, inhalezi aburii 10 minute şi apoi te bagi în pat, învelit bine.

Click! spune

Ceaiurile calde din plante, supele de legume şi pui sunt de mare efect. Pentru a fi şi mai eficiente, adaugă ghimbir, usturoi şi piper negru. De asemenea, în timpul somnului ţine capul mai sus decât restul corpului.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: