Seminţele de dovleac sunt o gustare bună, uşor de transportat, care nu trebuie păstrate la frigider, astfel încât le puteţi păstra la locul de muncă sau le puteţi lua oriunde cu voi. În plus, acestea oferă mai multe avantaje incredibile pentru sănătate, de la stimularea sistemului imunitar la menţinerea calmului. Sunt o sursă excelentă de minerale precum magneziu, fosfor, cupru, mangan, fier şi zinc.


  • Proprietăţi antimicrobiene. Uleiul de seminţe de dovleac, extractele de seminţe de dovleac şi seminţele de dovleac sunt apreciate pentru proprietăţile sale antimicrobiene, inclusiv proprietăţi antivirale şi antifungice. Cercetările subliniază proteinele unice găsite în seminţele de dovleac, care reprezintă o sursă pentru proprietăţile antimicrobiene. Seminţele de dovleac au lignani, cum ar fi medioresinol, pinoresinol şi lariciresinol, care prezintă proprietăţile sale antimicrobiene şi antivirale.
  • Imunitate. Seminţele au un conţinut ridicat de zinc, care e esenţial pentru organism, deoarece ajută la întărirea imunităţii, creşterii celulare, dispoziţiei, mirosului, gustului, reglării insulinei, sănătăţii pielii şi funcţiei sexuale masculine. Deficitul de zinc este asociat cu creşterea şanselor de gripă şi răceală, depresie, oboseală cronică, copii cu greutate redusă la naştere, acnee, performanţe slabe şi probleme de învăţare.
  • Excelente pentru bărbaţi. Datorită conţinutului ridicat de zinc, care este esenţial pentru menţinerea sănătăţii prostatei şi datorită extractelor de seminţe şi uleiuri de dovleac, are un rol vital în tratarea hiperplaziei benigne de prostată. Cercetările arată că seminţele de dovleac şi uleiul de seminţe de dovleac sunt benefice pentru susţinerea sănătăţii prostatei. Un alt motiv pentru care bărbaţii în vârstă ar trebui să consume seminţele este densitatea minerală osoasă. Aproape 30% din fracturile de şold se întâmplă la bărbaţi, precum şi 1 din 8 bărbaţi cu vârstă peste 50 de ani poate avea o fractură osteoporotică.
  • Anxietate şi artrită. Cercetările au arătat că triptofanul, un aminoacid bogat conţinut în seminţe de dovleac, poate ajuta la reducerea anxietăţii. Deoarece triptofanul se transformă în serotonină, un neurotransmiţător care stimulează starea de spirit şi încurajează bunăstarea în creier, cercetătorii au descoperit că subiecţii cu tulburări de anxietate care au consumat seminţe de dovleac bogate în triptofan împreună cu carbohidraţi chiar înainte de un test de anxietate au cunoscut progrese mai mari.
 
 
Loading...