Chiar dacă semnele nu sunt întotdeauna evidente, carenţele vitaminice pot exista şi adesea pot fi descoperite mult prea târziu.

Calciul este unul dintre elementele vitale pentru buna funcţionare a organismului tău, mai ales pentru a menţine masa osoasă într-o stare optimă.

Deficitul acestui element din organismul uman este una dintre cele mai des întâlnite probleme la nivel mondial, iar potrivit womenshealthmag.com, în America un sfert din populaţie se cofruntă cu această deficienţă.

Cât de necesar este calciul?

Am putea spune despre calciu că este un element crucial în organismul uman deoarece este implicat în mai multe procese dintre care cele mai importante sunt funcţia de coagulare a sângelui, trimiterea impulsurlor nervoase, contracţiie musculare, menţinerea tensiunii artriale, nu doar menţinerea sănătăţii masei osoase.

Atunci când în organism nivelul de calciu scade, toate funcţii expuse mai sus sunt afectate, şi din păcate nu există simptome clare care să îţi indice că te confrunţi cu o astfel de deficienţă.

Însă trebuie verificat periodic deoarece lipsa lui te predispune mai ales la apariţia fracturilor şi la apariţia osteoporozei.

Apar cârceii mai ales noaptea

Te confrunţi cu această problemă? Cârceii apar din cauza crampelor musculare şi a contracţiilor necontrolate ale musculaturii atunci când în organism nu se regăseşte un nivel optim de calciu. Astfel zonele cele mai afectate sunt zona gambelor sau chiar suprafaţa talpei.

El este responsabil cu transmiterea unor impulsuri nervoase iar în absenţa sa terminaţiile nervoase vor declanşa impulsuri necontrolate care se concretizează şi prin apariţia cârceilor.

Află pe Clicksănătate.ro ce alte simptome are carenţa de calciu!

Cum să îţi schimbi metabolismul

Ce conţine salata ideală pentru o inimă sănătoasă?

 
 
Loading...