Sunt foarte multe semne pe care organismul le transmite în momentele în care se confruntă cu o carență de sodiu. Acest mineral esențial are un rol important în îndeplinirea funcțiilor corpului, motiv pentru care lipsa lui poate provoca mai multe probleme de sănătate.


 

În mod normal, nivelul de sodiu din sânge trebuie să fie cuprins între 135-145 de mEq/L (miliechivalenţi pe litru). Lipsa lui poate provoca o acumulare de fluide în ţesutul celular, diaree, probleme hepatice, arsuri la stomac. Există câteva simptome care anunţă că organismul se confruntă cu deficienţă de sodiu, şi anume:

Probleme gastrointestinale

Lipsa sodiului din organism poate duce la dezvoltarea problemelor gastrointestinale. El se reflectă prin pierderea poftei de mâncare, senzaţie de greaţă, stări de vomă etc. 

Probleme la nivelul sistemului muscular

Carenţa sodiului din alimentaţie şi, implicit, din stomac provoacă dureri musculare şi crampe. Nivelul scăzut de mineral (sodiu) poate dezvolta un sentiment de oboseală şi de slăbiciune constantă. Mai mult, durerea resimţită zi de zi în membrele inferioare anunţă o deficienţă de sodiu în organism. 

Află ce alte simptome anunţă deficienţa de sodiu pe clickpentrufemei.ro. 

 

Bicarbonatul de sodiu : 5 beneficii pentru sănătate

Te simţi obosită? Se poate să ai o carenţă de B12

 
 
 
Loading...