Specialiştii sunt de părere că nu există nici o reţetă miraculoasă care ne poate scăpa de pandemia care a îndoliat o Planetă întreagă.


Cu toate acestea, sunt metode simple care ne pot întări organismul. Cea mai simplă metodă de fortificare a organismului, atât la adult, cât şi la copil pe timp de vară, în pregătirea unui eventual val 2 de Covid-19, este consumul de fructe şi legume, care se găsesc acum din belşug la toate tarabele. 

„Pentru o imunitate scăzută, care este ţintă sigură pentru acest virus, trebuie să identificăm care sunt cauzele şi să le eliminăm, pe cât posibil. Ştim cu toţii că este vremea fructelor, vremea zarzavaturilor şi toate sunt pline de cele mai bune şi mai sănătoase vitamine şi nutrienţi. Nu numai citricele au vitamina C, sunt şi fructele de pădure, cum ar fi zmeura şi altele. Dacă este nevoie, sunt şi vitaminele care pot fi luate din farmacii, dar numai un medic specialist poate recomanda aşa ceva”, a declarat, pentru „Adevărul”, preşedintele medicilor de familie din Dâmboviţa, Ileana Dumitrescu.

Sistemul imunitar este cel care ne apară de orice atac venit din partea microbilor şi diferitelor organisme infecţioase, fie că este vorba despre germeni, bacterii, virusuri, paraziţi, celule maligne sau chiar organe şi ţesuturi transplantate. 

 
 
Loading...