Slăbeşte şi întinereşte cu hrişcă!

Ultima actualizare:

Un regim alimentar, în care vei include hrişca, te va ajuta să slăbeşti şi să-ţi detoxifici organismul, astfel încât să te simţi plină de vitalitate. În plus, nu necesită cheltuieli mari şi îţi dă saţietate. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Hrişca are un indice glicemic scăzut şi nu conţine gluten, ceea ce o recomandă pentru curele de slăbire. Atenţie însă la durată! O dietă pe bază de hrişcă nu trebuie să depăşească 7 zile, întrucât organismul se obişnuieşte şi nu mai pierzi din kilograme. De asemenea, înainte de a o începe, ar trebui să te consulţi cu un nutriţionist.

În ce constă?

Pe durata unei săptămâni se consumă hrişcă fiartă, fără sare sau zahăr, la toate mesele importante din zi. Cantitatea permisă este de patru pahare de seminţe gătite pe zi. Se recomandă şi câteva alimente complementare, astfel încât regimul să fie mai puţin dur: iaur, fructe uscate şi mere. În timpul dietei, se bea cel puţin 2 l de apă pe zi.

Cum o prepari? 

Seara, pune într-un vas 200 g de hrişcă (o porţie), peste care toarnă 400 ml apă clocotită şi acoperă cu un capac. Boabele se vor umfla, iar textura lor va deveni moale. O altă variantă ar fi să fierbi hrişca, 8-10 minute, la foc mic. 

200g de hrişcă fiartă conţine 197 calorii. În combinaţie cu fructe sau iaurt, poţi atinge necesarul energetic de 1.800 de calorii pe zi.

Plan alimentar 

Prima zi 

  • 3 boluri a câte 200 g frişcă, la mesele principale
  • 1-2 mere între mese

Ziua a doua 

  • 4 pahare hrişcă fiartă  a câte 150 g 
  • 6-7 caise uscate între mese
  • 150 g iaurt degresat , la cină

Ziua a treia

  • 150 g iaurt degresat cu hrişcă, dimineaţa şi seara. 
  • la prânz, 1 lingură de stafide sau 2-3 caise deshidratate, 150 g hrişcă

Ziua a patra

  • Pe lângă obişnuitul bol cu hrişcă fiartă, ai voie să consumi o lingură de stafide sau 4 caise uscate pe zi. 

Ziua a cincea

  • Pe lângă hrişcă, poţi mânca un măr, astfel încât cantitatea zilnică să nu depăşească 3 mere. De asemenea, poţi să bei suc proaspăt de mere. 

Ziua a şasea

  • La micul dejun, consumă hrişca şi 150 g iaurt degresat. La prânz, mănâncă 200 g hrişcă, iar la cină – hrişcă amestecată cu 2-3 linguri de stafide.

Ziua a şaptea

  • Până la 200 g iaurt degresat  – la micul dejun. La celelalte mese din zi, consumă hrişcă şi fructe uscate. 
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net