Vârsta, stresul, oboseala, dar şi poluarea - toate au ceva de „spus" când vine vorba de pielea ta, accentuându-ţi cearcănele şi ridurile. Cu îngrijirea potrivită, acestea se pot estompa.


Cearcănele pot semnala probleme de sănătate

Pungile de sub ochi pot „trăda" o noapte nedormită, însă există şi situaţii când acestea nu au legătură cu orele insuficiente de odihnă. Ele pot apărea din cauza circulaţiei sangvine deficitare sau a unor boli precum alergiile, care duc la apariţia unor inflamaţii în jurul sinusurilor, dilatând vasele de sânge de sub ochi.

Cearcănele mai pot apărea şi dacă reţii mai multă apă în corp. Ce e de făcut?

SFAT. Important este să-ţi hidratezi pielea. Cremele cu vitaminele E şi K sunt cele mai bune contra cercănelor.

Remedii de efect

Ceaiul de muşeţel este un diuretic slab și reduce umflăturile de sub ochi. Prepară un ceai, păstrează pliculeţele şi ţine-le la frigider câteva minute. Pune-le apoi pe ochi şi stai aşa între 5 şi 10 minute.

Sucul de castravete este util şi pentru zona din jurul ochilor. Acesta are un efect revigorant și îţi relaxează ochii. Tot ce trebuie să faci este să înmoi două dischete de vată în sucul proaspăt stors de la castrevete și să le ţii pe ochi timp de 15 minute.

Cartofii sunt bogaţi în vitamine, minerale şi amidon, care fac minuni pentru pielea obosită de sub ochi. Aceasta legumă reîmprospătează și catifelează, indiferent de tipul de ten. Pune rondele pe ochi şi stai 15 minute, apoi clăteşte zona cu apă rece. Acest tratament este util şi în cazul în care ai ochii iritaţi şi roşii.

Află mai multe trucuri pe clicksanatate.ro


 
 
Loading...