Soluţii la-ndemână pentru răceli şi gripe

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În caz de răceală sau gripă, vitamina C nu e singurul remediu natural care luptă cu aceste boli. Fitoterapeuţii recomandă anumite plante şi alimente. Află care sunt acestea din „Click! pentru femei“!

Atât răceala, cât şi gripa sunt infecţii respiratorii, de aceea e greu să faci diferenţa între ele. Deşi au unele simptome similare, aceste afecţiuni se diferenţiază una de cealaltă prin câteva particularităţi. Astfel, răceala debutează cu stări de oboseală, strănut, dureri de cap şi de gât, urmate de creşterea consistenţei mucozităţilor nazale. Disconfortul produs de răceală nu durează mult, comparativ cu gripa, care se întinde pe o perioadă mai lungă şi poate da simptome mai severe: febră mare, însoţită deseori de oboseală, tuse seacă, frisoane, dureri puternice de cap şi musculare, dureri oculare şi roşu în gât. Sistemul imunitar este slăbit şi are nevoie de ajutor. 

  • Ceai de mentă, coada-şoricelului şi soc. Ceaiul din coada-şoricelului, mentă şi soc combate simptomele gripei. Amestecă plantele în proporţii egale, adaugă 200 ml de apă clocotită peste 10 g de amestec şi lasă 10 minute deoparte. Strecoară lichidul. Bea acest ceai de 3 ori pe zi. 
  • Cură cu usturoi şi ceapă. Dacă răceala sau gripa este urmată frecvent de o infecţie bacteriană precum sinuzita sau bronşita, e bine ca usturoiul şi ceapa să nu-ţi lipsească din meniu. Conţin compuşi care împiedică bacteriile să se dezvolte. Usturoiul are în compoziţie o substanţă numită alicină, cu efect antibiotic, care poate preveni complicaţiile date de răceală. Este bine să mănânci câte un căţel de usturoi crud o dată la 4 ore, ca să beneficiezi din plin de calităţile terapeutice ale acestuia. 
  • Praf de scorţişoară şi infuzie de ghimbir. Scorţişoara măreşte toleranţa la frig şi scade temperatura corpului. La nevoie, pune o linguriţă de pudră roşiatică într-o ceaşcă de infuzie de plante. Acest remediu trebuie repetat din jumătate în jumătate de oră, până scade febra. Efect pozitiv asupra corpului care încearcă să combată răceala sau gripa are şi ghimbirul. Acesta stimulează circulaţia sângelui, prin relaxarea vaselor sangvine, şi conţine substanţe cu acţiune antiinflamatoare. Prepară o infuzie de ghimbir, din 10 g de rădăcină la 100 ml de apă clocotită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net