Îţi doreşti o dantură sănătoasă şi un zâmbet alb, ca de vedetă de la Hollywood? Folosind câteva dintre ingredientele pe care le ai la îndemână, vei scăpa de culoarea gălbuie şi de petele apărute pe dinţii tăi, redându-le strălucirea şi frumuseţea! Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!


Căpşunile îndepărtează placa bacteriană

Căpşunile sunt bune pentru sănătatea dentară, deoarece conţin vitamina C, dar şi acid malic, un agent de înălbire natural. Factorul astringent din aceste fructe favorizează îndepărtarea plăcii bacteriene şi, totodată, eliminarea petelor de pe suprafaţa dinţilor. Zdrobeşte într-un vas patru căpşuni, apoi adaugă o linguriţă rasă de bicarbonat de sodiu şi amestecă bine. Periază dinţii cu această compoziţie o dată sau de două ori pe săptămână.

Bicarbonatul, detartrant natural

Pentru că este un detartrant natural, bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai populare metode de albire a dinţilor pe care le poţi aplica acasă. Înmoaie periuţa umedă în praf de bicarbonat şi curăţă dinţii cu mişcări blânde. Apoi clăteşte cu apă călduţă. De asemenea, mai poţi amesteca bicarbonatul de sodiu cu zeama de la o jumătate de lămâie, ca să obţii o pastă omogenă. Periază-ţi dinţii cu acest amestec o dată pe săptămână. 

Salvia îndepărtează petele de pe dinţi

 Pentru eliminarea petelor inestetice de pe suprafaţa danturii, freacă uşor dinţii afectaţi, de două ori pe săptămână, cu frunze verzi de salvie. De asemenea, poţi să toci mărunt frunzele şi să le amesteci cu puţin bicarbonat de sodiu. Aplică pe dinţi pasta obţinută o dată pe săptămână. 

Uleiul de cocos previne apariţia cariilor

Pentru a avea o dantură albă şi sănătoasă, poţi folosi uleiul de cocos ca pastă de dinţi. Acesta este eficient şi împotriva bacteriilor de tip Streptococcus mutans, care cauzează apariţia cariilor şi a bolilor gingivale. Pentru a elimina placa bacteriană, ţine în gură, aproximativ zece minute pe zi, înainte de masă, o linguriţă de ulei de cocos. 

Merele, pentru curăţare blândă

Dacă sunt consumate constant, merele curăţă dinţii şi îi fac mai strălucitori. Prin mestecarea lor sunt masate gingiile şi este favorizată curăţarea blândă a dinţilor.  De asemenea, merele conţin acid malic, substanţă întâlnită şi în căpşuni, care poate îndepărta petele de pe dinţi.

 
 
Loading...