Spune-mi ce mănânci să-ţi spun cum trăieşti: Dieta 3+3 este din nou pe val

Ultima actualizare:

    Dieta 3+3
Dieta 3+3

Foarte apreciată pentru efectele sale asupra sănătăţii , Dieta 3+3 este din nou pe val şi are efecte pozitive asupra metabolismului pe care-l reglează la scurt timp după începerea regimului.

Dacă vreţi să slăbiţi 4, 5 kilograme, regimul acesta disociat trebuie urmat şase săptămâni. Multe persoane care au urmat acest regim timp de două luni au slăbit şi 9 kilograme.

Iată cum funcţionează acest regim disociat ale cărei rezultate sunt lăudabile

Principiile esenţiale al dietei: 

În timpul dietei disociate 3+3 nu trebuie să combinaţi produsele vegetale cu cele de origine animală.

Zilnic, se recomandă trei mese principale şi două gustări.

În fiecare zi, beţi câte doi litri de apă.

Este permis şi consumul de cafea neagră -doar o ceaşcă pe zi.

Îndulcitorii naturali, uleiul şi sarea se consumă în cantităţi moderate pe parcursul dietei.

Sunt interzise: băuturile carbogazoase şi alcoolice, pâinea, dulciurile şi pastele făinoase preparate din făină albă.

În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, trebuie să beţi câte un pahar cu apă caldă, pentru că ajută la eliminarea toxinelor şi combate constipaţia. În zilele cu produse vegetale (pe care le notăm cu V), adăugaţi în paharul cu apă căldă zeama de la o jumătate de lămâie.

În primele 3 zile (V), consumaţi doar produse vegetale: fructe, legume şi zarzavaturi.

Fructele se pot consuma crude, sub formă de compot, de salate sau cum doriţi şi nu se combină la aceeaşi masă cu legumele.

Legumele se prepară la abur, la grătar, fierte, la cuptor, sub formă de salate, în ciorbe sau gătite, după propriile preferinţe gastronomice. Asezonaţi-le cu mărar, cu pătrunjel sau leuştean.

Preparatele vegetale se consumă în orice cantitate şi la orice oră. În aceste zile, înfruptaţi-vă din varză crudă sau gătită, salată verde, ananas, gulii, lobodă, dovlecei, lăptucă, ştevie, sfeclă şi morcovi.

Evitaţi preparatele cu fasole boabe, cu porumb sau mazăre.

La gustări puteţi ronţăi crochete din morcovi.

În următoarele 3 zile ( le notăm cu A), consumaţi numai proteine animale: carne, ouă şi lactate.

Puteţi alege carnea de vită degresată, de pui, de curcan şi peştele preparate la grătar, la cuptor sau fierte. În zilele A evitaţi mezelurile, cârnaţii, crenvuştii şi prăjelile.

Acum sunt permise ouăle şi lactatele ( exceptând brânzeturile grase şi smântâna).

Aveţi voie să consumaţi multă carne ( nu îngraşă !) după care trebuie să beţi multă apă, pentru a evita constipaţia.

Puteţi consuma la aceeaşi masă carne la grătar cu brânză sau cu iaurt.

Nu adăugaţi în mâncarea zilnică suc de roşii, condimente şi nu beţi ceai pentru că acestea sunt produse vegetale.

În continuare, urmaţi succesiv dieta din zilele V, apoi pe cea din zilele A, câtă vreme doriţi să continuaţi acest regim.

Efectele dietei 3+3

Persoanele care au urmat Dieta 3+3 au slăbit în funcţie de durata regimului: 4,5 kg în şase săptămâni şi 9 kg în două luni. Mai mult, adepţii acestei diete au reuşit să renunţe la o serie de obiceiuri nesănătoase: nu mai consumă multe dulciuri pe care le-au înlocuit cu bucăţele de ciocolată neagră fără lapte, iar pâinea şi făinoasele albe le-au înlocuit cu produsele integrale, bogate în fibre, evitând excesele alimentare. După o perioadă, mulţi adepţi ai acestei diete disociate o repetă după un interval de timp.

Reţeta săptămânii

Frigărui din carne de pui cu iaurt

Ingrediente: 500 g carne de pui tocată, 2 linguri cu apă minerală, un ou, sare după gust.

Ingrediente pentru sos: 200 g iaurt, două linguri ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie.

Preparare : Într-o cratiţă, în carnea de pasăre adăugaţi oul bătut foarte bine cu apa minerală şi cu un praf de sare, după gust.

Compoziţia aceasta o puneţi la rece pentru o jumătate de oră. Separat, amestecaţi iaurtul, sucul de lămâie şi uleiul şi lăsaţi sosul la rece.

Compoziţia din carne o împărţiţi în porţii egale, în funcţie de beţişoarele pentru frigărui; apoi, fiecare porţie de carne o rulaţi în jurul beţişorului de frigărui şi o rumeniţi pe grătarul bine încins.

Frigăruile se servesc calde, asezonate cu sos din iaurt.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net